Pretraži

DRŽAVA IM DODELILA DOM: Biković progovorio o teškom detinjstvu

Showbiz
0
Photo: Instagram/bikovic

Glumac Miloš Biković pričao je o svom detinjstvu i odrastanju, a otkrio je da su se on i njegova majka često selili, jer često mogli da priušte za kiriju.

  • Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu, ona je radila u školi, ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije – otvorio je dušu Miloš za poemnuti ruski magazin. 


– I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume – ispričao je Biković.

Biković je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je na istom i predavao, a sada je govorio o tome zbog čega je napustio posao na fakultetu.

– Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište, tada sam radio u dva pozorišta odjednom. Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu "Baal" po Brehtu – ispričao je glumac.

– Čini mi se da kada čovek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni – rekao je glumac.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz