Pretraži

„DIJAGNOSTIKOVANA MI JE POGREŠNA BOLEST“: Sanja Vučić o agonijii kroz koju je prolazila zbog zdravstvenog stanja

Showbiz
0
Photo: Instagram/sanjalilwolf

Kako je otkrila, ona je imala problema sa štitnom žlezdom, međutim, zbog sličnih simptoma, njoj je prvo ustanovljena pogrešna dijagnoza, depresija.– Bila sam kod psihijatra i mislila sam da je to neki vid depresije, što doktorka meni jeste na kraju dijagnostikovala – kazala je Sanja Vučić pa dodala:

– To, naravno, nije bilo tačno. Prepisala mi je antidepresive, što ja, naravno, nisam pila – dodala je nekadašnja članica grupe "Hurricane".

Sanja smatra da bi ljudima bilo korisno da podeliti svoje iskustvo kako ne bi naišli na slične probleme.

– Ovo je razlog zašto uvek u intervjuima volim da pomenem svoj problem sa štitnom žlezdom, jer ja u tom periodu nisam mogla da prepoznam svoje simptome. Nisam znala da to postoji uopšte. Žene znaju same sebi da postavljaju dijagnozu. Mnogo će im biti lepši kvalitet života, samo da odu i izvade krv, antitela i vitamin D – rekla je Sanja za Unu i dodala:

– Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata pre doručka ne bih popila jednu tableticu? Jednostavnije rečeno, kad doživite stres ili se duže vreme nervirate, a moguće je i da imunitet "zabaguje", u telu počnu da se stvaraju antitela koja štitnu žlezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta "vojska antitela" pokušava da je uništi, nesvesna da je reč o vitalnom delu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane da luči hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu. Već stvorena antitela ne mogu da nestanu, ali možete da ih smanjite tako što pijete hormone koje bi, da je sve u redu, proizvodila štitna žlezda. Upravo zato govorimo o neizlečivom stanju – objasnila je ona.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz