Pretraži

Coby i Vuk Mob ređaju hit za hitom! Ove STARE PESME su im poslužile kao inspiracija (VIDEO)

Showbiz
0
photo: Dragan Medaković

Pre nekoliko godina kada je Jennifer Lopez u svom planetarnom hitu „On the floor“ upotrebila sempl, velikog hita „Lambada“, ovo je postala praksa u muzici koja se pokazala kao pun pogodak. Pesme koje su nekada važile za velike hitove, poslužile su i aktuelnim domaćim zvezdama u stvaranju novih hitova.

——————– Sponsored ——————–


"Da li bi prala naš versaće, mače…“ u svojoj pesmi "Mače" repuje Marlon. Veliki hit nekada popularne grupe Tap 011 – Gaće, poslužio je ovom reperu kao inspiracija za pesmu koja se našla na sundtracku, filma „Južni vetar“


Cvija i MC Yankoo su nedavno pubici predstavili singl „Ista si ko sve“. Pesma je za kratko vreme postigla veliki uspeh a refren pesme bio je inspirisan pesmom „Plavuša“ koju u originalu peva narodna pevačica Suzana Jovanović , supruga Saše Popovića.


Pesma „Rari“ kojom Coby i Teodora već mesecima žare i pale u svim klubovima bila je inspirisana sa čak dve pesme. Za refren je korišćen sempl pesme „To mi radi“ od nekada popularne grupe Sha Illa.


Za prvu strofu pesme "Rari", čuveni deo: „Hej moja dušice, kupi mi krpice…“ Cobi je potražio inspiraciju u hitu grupe Zana – Dodirni mi kolena.

https://youtube.com/watch?v=QYn9Nme-EQc


Vuk Mob i Mili napravili su ozbiljnu pometnju na muzičkoj sceni objavivši singl „12 sati“ Oni koji redovno posećuju žurke koje su posvećene muzici iz devedesetih, prepoznali su refren koji je bio inspirisan velikim hitom grupe ET – Tek je 12 sati.


Cobi ne krije da su mu veliki hitovi iz devedesetih i dvehiljaditih često inspiracija u stvaranju novih. Pevačica Stoja kao najpopularnija folk pevačica, Cobi je pre godinu dana bila inspiracija dok je stvarao pesmu „Samo jako“ sa Reljom Popovićem. U samoj pesmi, refren peva upravo Stoja i to svoj veliki hit „Samo“ od pre 20 godina.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz