Pretraži

BIZARNI MODNI DODATAK KOJI JE ZGROZIO SVET: Glumica šokirala modnim izborom – o ovom detalju svi pričaju, a on nosi posebnu poruku! (FOTO)

Showbiz
0
Foto: Printscreen Instagram/Juliafox

Naime, Džulija se pojavila na ulicama Njujorka odevena u kožu od glave do pete, a to i ne bi bilo toliko neobično da sa sobom nije ponela "modni dodatak" u obliku ljudskog tela!



Ova torba ima i periku, dugačku plavu kosu i takođe nosi kožu, deluje gotovo poput kopije osobe koja je nosi, a ovaj bizarni modni detalj rad je kanadskog modnog dizajnera Mikaela Kalea.

 

Kombinaciju je za Foks osmislila njena dugogodišnja stilistkinja Brijana Andalore, koja je zaslužna za sve njene neobične autfite.

Dizajn koji ima formu čoveka već je prisutan u svetu mode, a jedan od sličnih autfita viđen je na prestižnom međunarodnom takmičenju ITS u Trstu, koje je održano prošle jeseni.

Iako je ovaj trend naišao na brojne negativne kritike i izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama čiji su korisnici masovno komentarisali da nije reč o modi već o bizarnom i morbidnom trendu, iza svega stoji priča koja nosi posebnu poruku. 

Naime, japanski je modni dizajner Asato Kitamura osmislio artističku, avangardnu kolekciju koja je nosila "duhove".

Kolekcija je nastala kao rezultat autorovog opažanja društva usred pandemijskih sezona, primetivši izuzetnu mentalnu iscrpljenost.

Kao da nosimo još nekog na leđima, neki nevidljivi teret – inspiracija je za kolekciju, koja pritom deluje vrlo elegantno i avangardno ženstveno, u got stilu.

Ovde se radi o konceptualnom dizajnu koji razmatra unutarnji svet čoveka pa je artistički, a ne pret-a-porter. Džulija takve stvari nosi na ulici pa one poprimaju drugačiji koncept, koji iznenađuje i šokira, što joj donosi dodatnu pažnju. U tom kontekstu, prvobitnii smisao kreacije se gubi, zamenjuje ga onaj površni, željan spektakla i brze reakcije.

Nije telo, ali je glava – voštane kopije vlastitog lika nosili su i modeli na reviji Gucci, održanoj pre pet godina.

Alesandro Mišel, kreativni direktor koji je otišao nedavno iz te kuće, zaslužan je za neobične revije koje su neretko bile performansi dostojni pozorišta. Glumac Džerad Leto je na Met gali 2019. nosio upravo takvu kreaciju.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz