Pretraži

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bivši muž Nataše Bekvalac besan na državu

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ Nasa Televizija

Najbolji sportisti sveta počeli su da odbrojavaju dane do početka „Olimpijskih igara“ u Tokiju, koje se održavaju od 23. jula do 8. avgusta. Na spisku zemalja učesnica je i Srbija, a ohrabreni uspesima sa prethodnih takmičenja uvereni smo da ćemo, po povratku, mnoge takmičare videti na pobedničkom balkonu Skupštine.

Na sednici izvršnog odbora „Olimpijskog komiteta Srbije“, održanoj početkom meseca, doneta je odluka da će na otvaranju Igara zastavu Srbije nositi Filip Filipović, kapiten vaterpolo-reprezentacije, i Sonja Vasić, košarkašica, koja je na nedavno završenom „Evropskom prvenstvu“ u Valensiji proglašena za najbolju igračicu šampionata. Ovo je prvi put u istoriji „Olimpijskih igara“ da će dvoje sportista nositi zastavu, navedeno je.

Tim povodom oglasio se Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista, koji je sa reprezentacijom osvojio brojna odličja na evropskim i svetskim prvenstvima, ali i dve olimpijske medalje; bronzanu na „Olimpijskim igrama“ 2000. godine i srebrnu, četiri godine kasnije.

‒ Nošenje olimpijske zastave na „Olimpijskim igrama“ ogromna je čast i trebalo bi da pripadne sportistima koji su tu čast zaslužili. Sportisti bi trebalo da budu birani po svojim zaslugama i nekim redom. U zasluge spadaju osvojeni trofeji, broj nastupa za reprezentaciju, ponašanje na terenu i van njega ‒ reči su kojima je Danilo započeo obraćanje preko „Tviter“ naloga.

‒ Svi sportisti i sportistkinje koji idu na „Olimpijske igre“ su vrhunski, samim tim što učestvuju, ali red mora da postoji. Zastavu ove godine nose Filip Filipović, apsolutno zasluženo, i Sonja Vasić, zasluženo, ali ovaj put preko reda. Nedostaje joj još godina igranja za reprezentaciju i trofeje, ponašanje je besprekorno.

Ikodinović je, zatim, pojasnio razloge svog nezadovoljstva.

‒ Pitanje za ljude iz „Olimpijskog komiteta“ i iz „Odbojkaškog saveza Srbije“ glasi: da li znate ko je Maja Ognjenović? Evo, ja ću da napišem nekoliko redova i da vam je predstavim jer vi izgleda niste upoznati ko je ta žena.

‒ Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije igra od 2003. Za poslednjih 19 godina samo je 2017. preskočila nastup za reprezentaciju, jer je bila preumrona i imala sitne povrede. Znači, 18 godina je predstavljala svoju državu. Poslednjih deset godina reprezentacija nije mogla da se zamisli bez nje. Njeno ponašanje na terenu i van njega je besprekorno. Primer u svakom pogledu. Na klupskom nivou poslednjih osam godina igra samo u najboljim klubovima na svetu, i u svima je lider ‒ istakao je Ikodinović govoreći o jednoj od naših najtrofejnijih sportistkinja, sa kojom je u braku od 2016. godine.

Nekadašnji vaterpolista je u daljoj prepisci poručio da je navijao i da će iz sveg srca navijati za košarkašice, ali i da su se čelni ljudi ogrešili o jednu od najvećih sportistkinja koje je Srbija ikada imala. Podsetio je da je Maja čak četiri puta učestvovala na „Olimpijskim igrama“, ali i da je po broju svih nastupa za reprezentaciju, kao i osvojenim trofejima, ispred Sonje Vasić i ostalih učesnica na „Olimpijskim igrama“ u Tokiju.

‒ Sve ovo sam napisao kao građanin ove države, za koju sam i sam nastupao, i znam kolika je čast braniti boje domovine. Znam i koliku ste nepravdu učinili time što ste omalovažili Maju Ognjenović. Nisam je pitao za blagoslov da ovo napišem. Nadam se da mi neće zameriti. Za one koji će mi zameriti… Znaju oni dobro šta bih im poručio ‒ zaključio je Danilo Ikodinović u emotivnom obraćanju javnosti.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz