Pretraži

Tri najbolje ocenjena filma na IMDb-u u 2024. godini: Ljubitelji filmova su odabrali svoje favorite – ako već niste, ova ostvarenja obavezno pogledajte!

Popcorn
0
Foto: Printscreen/Youtube: Warner Bros. Pictures

Ako niste sigurni šta gledati ovih dana, onda je IMDb pravo mesto za pretragu kvalitetnih filmova, a ova tri ostvarenja su trenutno najpopularnija na ovoj platformi.

IMDb je jedan od najrelevantnijih sajtova kada je ocenjivanje filmskih ostvarenja u pitanju, a upravo na ovom mestu mnogi od nas pronalaze sve detalje vezane za filmove – od glumačke ekipe, do osvojenih nagrada, ali i zanimljivosti koje su pratile sam proces snimanja.

Takođe, ovaj sajt daje i liste najpopularnijih filmova, svrstavajući ih u različite kategorije, i premda se rezultati menjaju iz dana u dan, ipak oscilacije koje se događaju su male, a ova tri filma su se pronašla na listi 20 najpopularnijih filmova u maju 2024. godine.

Furiosa: A Mad Max Saga

Najpopularniji film na IMDB platformi trenutno je akcioni film pod nazivom „Furiosa: A Mad Max Saga“.

„Furiosa: A Mad Max Saga“ je postapokaliptični akcioni avanturistički film iz 2024. koji je koproducirao i režirao Džordž Miler. To je peti nastavak u Mad Max franšizi. Film je premijerno prikazana na Kanskom festivalu, gde je dobio šesnaestominutne ovacije.

U glavnim ulogama u ovom ostvarenju pronašla su se poznata glumačka lica, poput Kim Hesvort, Ane Tejlor-Džoj i Toma Berka.

Radnja ovog ostvarenja se odvija 15 do 20 godina pre događaja u Mad Maxu: Fury Road. Mlađu verziju Furioze je glumila Ana Tejlor-Džoj.

Naime, Furioza je kao dete oteta iz svog naselja i odrastala je uz osobe koje su je zatvorile, gospodara Dementusa i Imortana Džoa. Mlada ratnica je nakon što je oteta obećala da će se jednoga dana osvetiti ljudima koji su je odvojili od njenog idiličnog okruženja i samim tim joj uništili život.

The Fall Guy

Ova akciona komedija drugi je najpopularniji film na IMDB-ovoj listi najpopularnijih filmova. U glavnim ulogama pronašli su se popularni glumci Rajan Gosling i i Emili Blant.

Radnja filma se odvija oko kaskadera koji kao i svi kasakaderi ima ulogu da „strada“ da bi se publika zabavila. Međutim, neposredno nakon nesreće koja ga je umalo koštala karijere, glavni junak, Kolt Sivers, mora da pronađe nestalu filmsku zvezdu, da otkrije zaveru i vrati ljubav svog života, paralelno radeći svoj svakodnevni posao.

Premda je godinu dana ranije napustio posao kako bi se posvetio svom fizičkom i mentalnom zdravlju, Kolta ponovo uvlače u posao kada velika zvezda mega-budžetskog filma, koji režira njegova bivša Džodi Moreno, nestane.

I premda njegova bivša devojka pokušava da sakrije nestanak poznatog glumca od medija, Kolt izvodi nečuvene egzibicije pokušavajući da šarmira Džodi kako bi joj ponovo bio u milosti.

Dok se misterija produbljuje, glavni junak ostaje uvučen u kriminalne zavere koje će ga dovesti do najopasnijeg zadatka.

Kingdom of the Planet of the Apes

Ovaj avanturistički film koji govori o planeti naseljenoj majmunima predstavlja nastavak čuvene franšize “Nova planeta majmuna: Kraljevstvo”.

Nakon gotovo sedam godina koliko je prošlo od poslednjeg nastavka, novi deo popularnog ostvarenja odvija se nekoliko generacija u budućnost, nakon Cezarove vladavine u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok ljudska vrsta predstavlja potčinjeni sloj.

Dok novi vođa tiranskih majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun kreće na mukotrpno putovanje koje će ga navesti da preispita sve što je znao o prošlosti i da donese odluke koje će definisati budućnost kako majmuna tako i ljudi.

I u ovom delu su se pronašla poznata glumačka imena, poput Ovena Tiga, Freja Alena, Kevina Duranda, Pitera Mejkena i Vilijama H. Mejsija.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Popcorn