Pretraži

SRPSKI GLUMCI KOJI SU OSVOJILI HOLIVUD: Publika ih zavolela u Hariju Poteru, Džejms Bondu…

Popcorn
0
Photo: Pixabay.com

Holivudska industrija je još u prošlom veku otvorila vrata za radnike sa strane, a tu priliku iskoristili su i mnogi naši glumci.

Najsvežiji primer glumaca srpskog porekla koji se pojavljuju u inostranim ostvarenjima je uloga Aleksa Paunovića u novoj Marvelovoj mini seriji "Hawkeye", gde igra negativca Ivana.



Takođe, u novom ostvarenju "House of Gucci" jednu od uloga igra i rođeni Beograđanin Aleksandar Eger. On je široj publici poznat kao dečak sa pakovanja "Kinder" čokolade.

Svakako, njih dvojica nisu jedini koji su debitovali u poznatim svetskim filmovima, a naš portal istražio je koji su sve glumci ukrali holivudska filmska platna.

Rade Šerbedžija


Rade Šerbedžija svakako je jedan od prvih koji se oprobao u inostranim filmovima. U Holivudu se proslavio po mnogobrojnim ulogama Rusa u filmovima i serijama. Među njima su najpoznatiji, sada već i kultni ruski profesionalni ubica Boris Oštrica u filmu  "Snatch" Gaja Ričija, a poznata je i uloga Ivana Tretjaka u filmu "The Saint".

Screenshot: Youtube/K1 Televizija

Screenshot: Youtube/K1 Televizija

 

Takođe, Šerbedžija je mnoge kontakte ostvario preko Toma Kruza nakon saradnje u "Mission: Impossible 2" i Anđeline Džoli, sa kojom je igrao u njenom rediteljskom debiju "In the Land of Blood and Honey".

Stefan Kapičić


Kapičić je u svetu najpoznatiji po ulozi u hit ostvarenju "Deadpool", koje se pre par godina našlo i na repertoaru domaćih bioskopa.

Screenshot: Youtube/KapowComicBookShow

Screenshot: Youtube/KapowComicBookShow

 

Ovaj srpski glumac već duže vreme živi u Los Anđelesu, a da se u inostranstvu dobro snašao dokazuje i činjenica da je mladi glumac bi i na listi pedeset najpopularnijih glumaca na svetu, prema sajtu IMDB-a.

Takođe, igrao je i u TV seriji "Better Call Saul".

Predrag Bjelac

 

Čuveni srpski glumac oštrih crta lica, poznat je pod nadimkom "srpski Al Pačino", a to nije jedina stvar koja ga povezuje sa Holivudom i svetom. Naime, Bjelac je u punom sjaju stupio na svetsku scenu, kad je publika imala prilike da ga vidi u "Hariju Poteru" i "Narniji" i to kao negativce.

Screenshot: Youtube/Firefly Productions

Screenshot: Youtube/Firefly Productions

 

U "Harry Potter"-u glumi Igora Karkarofa, čarobnjaka mračne prošlosti koji je zarobljen u zatvoru Azkaban.

Darko Perić

 

Od glumaca iz Srbije jedna od najvećih zvezda trenutno je Darko Perić.  On tumači jednu od glavnih uloga, lik Helsinkija, u najgledanijoj seriji na Netfliksu "La Casa de papel". 

Screenshot: Youtube/I ́m Immortelle Essential Oils

Screenshot: Youtube/I ́m Immortelle Essential Oils


Darko je poreklom iz Srbije, tačnije iz Kladova. O Darkovom detinjstvu i životu se malo zna, a rođen je 25. marta 1977. godine. Iako je postao veoma popularan i cenjen u Evropi, Darkovi planovi su da dalju karijeru nastavi u Holivudu. 

Lazar Ristovski


U filmu "Casino Royale" iz 2006. godine, koji je ekranizacija prve knjige o čuvenom agentu Džejms Bondu, pojavljuje se i naš popularni glumac Laza Ristovski.

On se pojavljuje u sceni u kojoj bankar, koji radi za teroriste, gubi njihov novac i pokušava da ga povrati igrajući poker. Interesantno je da će ova scena, iako je snimljena u Pragu, u filmu smeštena u kazinu u Crnoj Gori. 

Branka Katić


Poznata srpska glumica osvojila je Holivud ulogom Dilindžerove ljubavnice Ane Sejdž u filmu "Enemy of the state", a kasnije se, u dve scene, pojavila i u filmu "Captain America: The Winter Soldier".

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn