Pretraži

Snima se nastavak kultnog filma iz 80-ih

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/ CPhillips92

Glavna uloga je ponovo poverena Dženifer Grej, koja se ovog puta javlja i kao producent. Završna pesma “The Time of My Life” je u međuvremenu postala evergrin filmske muzike, nagrađena Oskarom, Zlatnim globusom i Gremijem, dok se sam film zadovoljio time da je od uloženih pet miliona dolara napravio skoro 220. Grej se proslavila kao zbunjena, ali snalažljiva tinejdžerka Frensis Hausman zvana Bejb, koja se na raspustu zaljubljuje u instruktora plesa, dok je iskusni Patrik Svejzi zapečatio titulu filmskog zavodnika.

  • Biće to isti onaj tip romantičnog, nostalgičnog filma koji su fanovi franšiza jedva čekali, i koji je postao najprodavaniji naslov u istoriji ove kompanije – rekao je Džon Felthajmer, generalni direktor Lionsgatea i imenovao Džonatana Levina kao režisera. Za Dženifer Grej je javnost poslednjih godina malo čula, osim kada je 2010. pobedila u rijaliti serijalu “Plesom do zvezda”. Svejzi je nešto ranije preminuo od kancera pankreasa, što je rodilo sumnje kod najvećih ljubitelja starog filmskog mjuzikla da je nastavak uopšte moguć.

Ima li smisla snimati bez Svejzija? Koga će zapravo glumiti Grej, pošto to nije objavljeno? – samo su neka od pitanja internet zajednice, koja je podsetila na činjenicu da su glavni glumci ubedljivo odigrali strast i zaljubljenost, iako se govorilo da se van seta zapravo nisu podnosili. Budući da je glumica Dženifer Grej nedavno proslavila 60. rođendan, glasine kažu da se vraća kao fitnes entuzijasta, da će zapravo igrati baku svoje naslednice, a moguće je i da će legendarni plesni korak sa podizanjem iznad glave ovoga puta izvesti Čening Tejtum. Pitanja se množe, a mnogi su radoznali da vide prvi nastavak “Prljavog plesa” koji to, tehnički, nije, budući da su do sada snimljene neke franšize pod istim imenom.

CBS je već 1988. lansirao seriju sa glavnim junacima koje su igrali Melora Hardin i Patrik Kasidi. Godine 2004. pojavio se film “Prljavi ples: Noći Havane”, u kojem su plesački par igrali Romola Garai i Dijego Luna. Konačno, mreža ABC je 2017. godine prikazala televizijski rimejk sa Ebigejl Breslin i Koltom Pratom. Ako već nijedan od ovih pokušaja nije prišao ni blizu uspehu originala, onda je svakako doprineo ideji da se pokuša još jednom, kako bi se ponovo probudila nostalgija za pričom iz stvarne mladosti scenaristkinje Eleanor Bergstajn.

Inače, autorka je najpre napisala scenario za film Majkla Daglasa “Na mene je red”, ali je njena priča, posle dosta razmišljanja i odbijanja producenata, na kraju postala osnova za film koji danas poznajemo kao “Prljavi ples”.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn