Pretraži

Povratak omiljenog junaka posle 14 godina: Edi Marfi otkrio detalje snimanja novog nastavka Šreka, a evo kada stiže na velika platna

Popcorn
0
Foto:Youtube:KH Studio

Prošlo je čitavih 14 godina od poslednjeg nastavka kultnog filma, a obožavaoci s nestrpljenjem iščekuju da se omiljeni junak vrati na velika platna.

U 2001. godini, svet animiranih filmova zauvek se promenio kada je premijerno prikazan Šrek.

Pametna kombinacija suptilnog humora za odrasle i idilične, dečije bajkovite atmosfere, ovaj film stavlja obrt na format bajke sa urnebesnim likovima. Usledio je brzo nastavak, Šrek 2 u 2002. godini, Šrek Treći u 2007. godini i Šrek Zauvek Posle u 2010. godini.

Iako je razvoj bio spor, Šrek 5 je i dalje u pripremi — i uprkos promenama u pravcu i pričama, izgleda da konačno izlazi iz zloglasnog „razvojnog pakla“. Uspeh filma Mačak u čizmama: Poslednja želja ponovo je probudio interesovanje za Šrek franšizu, sa priznatim spinofom koji nagoveštava još avantura.

Posle toliko dugog čekanja, Šrek 5 bi mogao da bude najuzbudljiviji nastavak franšize koja je pomogla da Dreamworks postane sila u CGI animaciji.

Godinama su vesti o nadolazećem nastavku bile čiste spekulacije, ali najnovija vest dolazi od Edija Marfija koji potvrđuje da je Šrek 5 u produkciji.

@dreamworks Not too Far, Far Away… @ShrekFairyTales 5 is coming to theaters on July 1, 2026 with Mike Myers, Eddie Murphy, and Cameron Diaz. #DreamWorks ♬ original sound – DreamWorks Animation

Glas Donkija (Marfi), otvoreno je govorio o budućnosti Dreamworks franšize kada je otkrio da je produkcija Šreka 5 počela „pre nekoliko meseci“, verovatno se referišući na snimanje glasova glumaca.

Marfi je takođe otišao korak dalje kada je izjavio da očekuje da film premijerno bude prikazan 2025. godine i da je u pripremi spinof fokusiran na Donkija.

„Počeli smo da radimo Šreka  pre nekoliko meseci. Uradio sam ovo, snimio prvi čin, i radićemo to ove godine, završićemo ga. Šrek dolazi, a Donki će imati svoj film. Radimo i na Donkiju. Dakle, radimo Šreka, i radimo film o Donkiju. Ne, ne u isto vreme. Počeo sam da snimam Šreka, mislim da izlazi 2025. godine, a sledeći je Donkijev film“, ispričao je Marfi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn