Pretraži

POSLE LEDA – VATRA: Uskoro počinje snimanje prednastavka ,,Igre prestola“

Popcorn
0
Screenshot: YouTube/GameofThrones

Prva sezona imaće 10 epizoda, a reditelj je Migel Sapočnik, koji je režirao neke od najpoznatijih epizoda "Igre prestola".

Radnja "Kuće zmaja" zasniva se na knjizi "Vatra i krv" Džordža Martina, koji će producirati projekat i nadzirati snimanje. Pošto je čuveni autor trenutno posvećen pisanju romana "Vetrovi zime", zaplet prednastavka razvijaju Rajan Kondal i Sara Li Hes.

Serija "Kuća zmaja" odvija se tri veka pre događaja iz "Igre prestola" i njena okosnica biće rani dani Vesterosa i život dinastije Targarjen. Desetinama miliona, koji su sa posvećenošću pratili ovu sagu, poznato je da je poslednja preživela pripadnica Targarjen, Deneris, bila jedna od glavnih junakinja "Igre prestola" i po mišljenju "Njujork tajmsa" najbolja kreacija Martinovog romana "Pesme leda i vatre", po kojoj je i snimana serija.Već se zna kako će izgledati grb kuće Targerjen i zmajevi u seriji, a ime glavnog glumca poznato je još od oktobra. Englez Pedi Konsidajn tumačiće lik Viserisa Targarjena, koji je opisan kao topao, ljubazan i pristojan čovek. Viseris samo želi da održi mir i prosperitet kraljevstva koje je uspostavio njegov deda, stari kralj Džeheris.

Ipak, borba za presto između Viserisovih potomaka, Renire i Egona Drugog, dovela je do rata poznatog kao "Ples zmajeva", tokom kojeg je dinastija Targarjen ostala bez svog najvažnijeg oružja. Svi zmajevi koji su se kasnije rađali bili su bolešljivi, mali i brzo su umirali. Sve do Deneris Olujorođene. Glumac Konsidajn (47) dobitnik je "Srebrnog lava" i dve BAFTA nagrade, a igrao je u ostvarenjima "Bornov ultimatum", "Magbet", "Birmingemska banda".

Nedavno je HBO, uz poruku "Vladaće vatra", objavio da se glavnoj postavi pridružilo troje britanskih glumaca: Olivija Kuk, Ema DArsi i Met Smit. Mlada Olivija Kuk (27), najpoznatija po ulogama u seriji "Bejts motel" i u filmu "Vašar taštine", tumačiće lik Alisent Hajtauer, ćerke Otoa Hajtauera (Kraljeve Ruke). Opisana kao najlepša žena Sedam Kraljevstava, Hajtauerova je politički inteligentna koliko i lepa. Ema DArsi tumačiće princezu Reniru Targarjen, kraljevo prvorođeno dete. Ona je čiste krvi Stare Valirije i jahač zmajeva. Renira je imala sve, ali ne i pravo na presto, pošto je žena.

Met Smit (38) svakako je najpoznatije ime među pridošlicama. Glumi princa Demona Targarjena, prestolonaslednika i mlađeg brata kralja Viserisa. Demon Targarjen je jedan od najvećih ratnika Sedam Kraljevstava i zmaj-jahač. Smita prepoznajemo po ulozi u kultnoj seriji "Doktor Hu" i po tumačenju Princa Filipa u prve dve sezone Netfliksove hit serije "Kruna".

Serija "Igra prestola" završila se 2019. godine, posle osam sezona, a tokom godina osvojila je publiku i brojne nagrade. Premijera serije "Kuća zmaja", u koju mnogi obožavaoci polažu nade da ih neće razočarati kao finale voljenog originala, zakazana je za 2022. godinu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn