Pretraži

Počinje 47. beogradski FEST! Ovi filmovi su već pokupili prestižne nagrade u Berlinu (VIDEO)

Popcorn
0
Photo: Promo

Počinje 47. beogradski, internacionalni filmski festival, a nedavno završeno Berlinale nam ukazuje da ćemo u Beogradu gledati izuzetna umetnička ostvarenja.
 

——————– Sponsored ——————–

 

Tri filma koje iščekujemo s velikom pažnjom, već su pokupili prestižne nagrade.

Film "By the Grace of God" koji je režirao kultni francuski reditelj, Fransoa Ozon, dobio je Srebrnog medveda po odluci žirija. Film je snimljen prema istinitoj priči, a prati jedan slučaj zlostavljanja u Katolličkoj crkvi, što je danas osetljiva tema. 

 

"I Was at Home, But" je rediteljki Angeli Schanelec doneo Srebrnog medveda za najbolju režiju. Ova srpsko-nemačka koprodukcija je je veoma značajna za srpsku kinematografiju, a direktor fotografije, mladi snimatelj, Ivan Marković, bio je na visini zadatka.

 

Još jedno naše ostvarenje je nagrađeno, a to je film "Šavovi" (Stiches), reditelja Miroslava Terzića. Fabula je bazirana na istinitoj priči o majci koja je posumnjala da joj je dete oteto iz porodilišta i dato na usvajanje. Postoji mnogo ovakvih priča u Srbiji, ali jako malo razrade ovakvih tema. Nadamo se da će ovaj film pokrenuti polemiku, a glumačka ekipa je više nego sjajna. Tu su Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Jovan Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Pavle Čemerikić…

Pogledajte trejler:

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn