Pretraži

Ovo su najplaćenije Holivudske glumice 2020. po Forbsu

Popcorn
0
Screenshot: Youtube

Pomenute glumice su zajedno sa još njih sedam dospele na Forbsovu listu najplaćenijih glumica za 2020. godinu. Lista je izašla u petak, 2. oktobra i otkriva nam koje su to zvezde odnele najveću zaradu od juna 2019. do juna 2020. 

Za samo godinu dana došlo je do zapanjujućih promena na listi, s tim što su prihodi glumica opali za čak 20%, a taj pad je pripisan samoj pandemiji korona virusa, koja je filmsku i TV industriju skoro zaustavila. 

Ono što su svi primetili jeste odsustvo zvezde ,,Crne udovice" Skarlet Johanson. Zbog odlaganja puštanja njenog Marvelovog filma, glumica tek treba da dobije svoju zaradu od istog. 

Međutim, prisustvo Sofije Vergare na vrhu liste nije bilo toliko iznenađujuće s obzirom na to da je ona bila najbolje plaćena zvezda TV-a veći deo poslednje decenije. Sa platom od 43 miliona dolara ove godine, zvezda ,,Moderne porodice" dolazi na 1. mesto. Njena uloga sudije u America's Got Talent čini veliki deo te sume, ali Forbes izveštava da su odobravanja i njena kolekcija farmerki u Valmartu podigla sveukupnu cifru. 

Na drugoj poziciji je Anđelina Džoli.  Zvezda je većinu novca zaradila na blagajnama zbog hit filma poput Maleficent: Mistress of Evil i Alice In Wonderland inspirisanog projekta Come Avai. Ali najveći deo promene zaradila je potpisom na Marvelov The Eternals, koji je imao pozamašan budžet od 200 miliona dolara. Zbog svega ovoga zaradila je 35,5 miliona dolara.

Gal Gadot je treća po redu, a nedavno partnerstvo sa Netflikom pokazalo se profitabilnim jer je streaming kompanija izdvojila više od 20 miliona dolara za ulogu u filmu ,,Red Notice". Pored toga, zvezda je zaradila pristojnu sumu od sponzorstava i drugih poslova, donoseći joj godišnju platu do 31,5 miliona dolara.

Melisa Mek Kartni Kao voditeljka NBC-jevih Little Big Shots-a ima stalni prihod, ali uzimajući u obzir njen dan isplate jer je glumila u dva filma, ,,Thunderforce" i ,,Superintelligence", oba u režiji supruga Bena Falcone-a, a uložila je 25 miliona dolara.

Na sredini ove liste našla se Meril Strip u filmu Edija Marfija ,,Matura" i božićnom hitu ,,Little Women" dale su značajan doprinos njenoj plati od 24 miliona dolara. Ali njena HBO Mak komedija ,,Neka govore" je ono što je donelo zaradu od čak 5 miliona dolara. 

Emili Blant kao zvezda u Diznijevom krstarenju džunglom, glumica bi trebalo da zaradi u 2021. Ali u 2020. godini već napreduje sa 22,5 miliona dolara koje je zaradila od juna 2019. do 2020.

Nikol Kidman kao još jedna zvezda filma ,,The prom"  od Marfija, Kidman će takođe ove godine doneti osmocifrenu sumu. I dogovorila je milion dolara za svaku epizodu poništavanja HBO-a. Ukupno je ove godine zaradila 22 miliona dolara.

Osma na listi je Elen Pompeo kojoj je ,,Uvod u Anatomiju" doneo preko 550 000 dolara po epizodi. A pošto je emisija sindicirana, ona zarađuje dodatnih 6 miliona dolara godišnje.

Elizabet Mos se na listi našla zbog popularne serije ,,The Handmaids Tale" od čije epizode dobija po milion dolara. Tada je njena glavna uloga u filmu „Nevidljivi čovek“ donela neotkrivenu sumu za koju se veruje da je veliki deo od 16 miliona dolara koje je zaradila 2020. godine.

Po prvi put na ovoj listi se našla i serija ,,Kako se izvući sa ubistvom". Njena glavna glumica Analize Keating, koju glumi Viola Davis i još jedna uloga u Netflikovoj filmskoj adaptaciji predstave Augusta Vilsona ,,Crno dno Ma Rainei", napunili su njen bankovni račun sa 15,5 miliona dolara.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn