Pretraži

,,NEVIN“ POKORIO NETFLIX: Nova španska mini-serija osvojila svet!

Popcorn
0
Screenshot: Instagram/ netflixes

 Za nedelju dana, serija El inocente prestigla je The Handmaid’s Tale (“Sluškinjina priča”) i Mare of easttown (“Mer iz Istauna”). I dok se u Americi pozicionirala na prvo mesto po gledanosti, u Evropi diše za vratom poljskoj seriji Sexify. A u nastavku vam otkrivamo koje su to tri ključne stvari koje su bile ključne za uspeh ove serije. 

1. Majstor trilera – Harlan Koben

Serija ,,El inocente" je zasnovana na istoimenom nagrađivanom romanu čuvenog američkog triler majstora Harlana Kobena. Ljubitelji ovog pisca, koji je čitan i u Srbiji, znaju da priča izašla iz njegovog pera teško može da omane. Baš kao i u romanu, čiju su radnju ispoštovali autori serije, napeti triler od samog starta ubacuje vas u mašinu. Pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, uverljivo svedoči o tome da nas naši izbori i njihove posledice nikada ne napuštaju.Užas jedne večeri zauvek se urezao u pamćenje Matea Vidala RIvere. Večeri kada je sasvim naivno pokušao da prekine tuču – a završio kao ubica. Sada, devet godina pošto je pušten iz zatvora, njegova naivnost davno je zaboravljena. Kao bivši robijaš ništa ne prihvata zdravo za gotovo. Sa trudnom ženom Olivijom kupuje kuću u svom rodnom kraju i veruje da se konačno sve sređuje. Samo do trenutka kada dobija zapanjujući, neobjašnjivi poziv sa Olivijinog mobilnog telefona. I u tom času sve počinje da se ruši.

2. Oriol Paulo – “Nevidljivi svedok” kao preporuka

Kada se ekranizacije romana američkog majstora trilera prihvati španski majstor trilera, takva serija unapred je osuđena na uspeh. Reč je o reditelju i scenaristi Oriolu Paulou. Čoveku koji je potpisao nadaleko čuveni triler Contratiempo (“Nevidljivi svedok”).

Upravo ovaj film, koji je oduševio i publiku u Srbiji, ali i Kobena, povezao je pisca i reditelja. Nakon što je pogledao “Nevidljivog svedoka”, pisac je pozvao Oriola i rekao mu da bi voleo da radi sa njim. Da su na istoj talasnoj dužini pokazalo se i tokom pisanja scenarija. Harlan kaže da je imao uvid u svaku napisanu reč i da je vraćao rukopis bez ijedne prepravke.

3. Mario Kasas

Uz dobru priču i odličnog reditelja, treći i podjednako važan sastojak za ovu ukusnu triler poslasticu je i glavni glumac. Dovoljno je reći samo njegovo ime – Mario Kasas. Osim što važi za najpopularijeg španskog glumca, Kasasa podjednako vole od Rusije preko Kine do Amerike.

Do “Nevidljivog svedoka” bio je junak ljubića, a onda se pretplatio na trilere. Poslednjih godina nanizao je nekoliko sjajnih naslova. A film “Pogrešan korak”, koji se trenutno prikazuje i kod nas u bioskopu, doneo mu je prestižnu Goja nagradu.

Ako do sada nije otišao u Holivud, serija El inocente će ga sigurno nagovoriti da konačno nauči engleski jezik. Ali pre toga moraće, verovatno, da snimi drugu sezonu ove uzbudljive priče. Iako je zamišljena kao mini-serija od osam epizoda, sva je prilika da će zbog velike glednosti doživeti nastavak.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn