Pretraži

Najbolji filmovi o psima

Popcorn
0
Foto: Youtbe printscreen/Taramount

Pas je mnogima omiljeni kućni ljubimac, a najbolji čovekov prijatelju bio je inspiracija mnogim rediteljima koji su stvorili filmove o psima. I svaki od njih budi posebnu emociju kod publike. Neki su komični, neki toliko tužni da vam je potrebno dosta papirnih maramica kojima ćete brisati suze.

Stoga, izdvojili smo najzanimljivije filmove o psima – od onih o preslatkim čivavama od onih o legendarnim akitama.

Film „Maska“ (1994)

U američkoj komediji sa Džim Kerijem u glavnoj ulozi ključnu ulogu ima pas koji u jednom trenutku stavlja masku. Reč je o rasi Džek rasel terijer koja je vrlo popularna u filmskoj industriji. Među njima je najpoznatiji Maks koji je tumačio Majla. Ova pasmina je jedna od najmračnijih pasa, ali i najpametnijih.

Ostavljeni na Antarktici (2006)

U ovom avanturističkom ostvarenju glavna uloga poverena je pokojnom glumcu Pol Vokeru, a neverovatna radnja filma inspirisana je istinitim događajima.

Kada užasno vreme i stravična nesreća nateraju članove naučne ekspedicije da se evakuišu s Antarktika, vođa za preživljavanje, Džeri mora da ostavi svoj tim voljenih pasa da prežive najgoru zimu na planeti.

Lesi se vraća kući (1943)

Film rađen po knjizi koja je obeležila mnoga odrastanja donosi tužnu priču o vernom škotskom ovčaru- ženki koja prelazi 400 kilometara samo da bi videla svog vlasnika. Džoova siromašna porodica prinuđena je da zbog manjka novca proda Lesi vojvodi koji je odvodi u Škotsku.

Kako bi ponovo videla svog najboljeg prijatelja, keruša beži. Ali, na putu proživljava razne nevolje. Trenutak kada mršava i premorena dočekuje svog vlasnika ispred škole je toliko emotivan i dirljiv da suze prosto samo teku gledajući ove scene.

Čivava sa Beverli Hilsa (2008)

Ovaj Diznijev film donosi priču o glamuroznom životu jedne razmažene čivave Kloi iz Los Anđelesa koja ubrzo shvata da život nije obojen samo vedrim bojama. Ona na početku toliko uživa u svoj raskoši kojom je okružena da uopšte ne primećuje Papija, baštovanovu čivavu koja je svaki dan u njenoj blizini.

Kada Kloi završi sama u Meksiku sticajem nesrećnih okolnosti, tada će joj jedini prijatelj biti nemački ovčar lutalica pomoći da se vrati kući. A onda Papi istupa kao pravi heroj, odlazi u Meksiko i spašava svoju pravu ljubav Kloi.

Togo (2019)

Ovo filmsko ostvaranje je neverovatna priča o haskiju Togu koji je 1925. godine vukao sanke i tako predvodio trku po snegu i ledu, uprkos tome što ga je većina smatrala premalim i slabašnim. To je bilo vreme smrtonosne epidemije difterije koja je pogodila grad Nome na Aljasci.

Tako je 150 pasa vodilo trku života i smrti i spasilo ceo grad, a Togo je zahvaljući ovoj ulozi proslavio rasu haskija. Delove trke koja se odigrava pod strašnim vremenskim uslovima prekidaju kadrovi iz života Toga dok je bio štene. Tako se gledaoci ne trenutak opuste, a onda vas vrtoglavo vraća na samu trku.

Dok gledate ovaj film, sigurno nećete ispuštati papirne maramice iz ruku jer ćete njima brisati suze. Vrlo emotivna priča.

Hachi-ko (Hachiko monogatari) – Priča o Hačiku

Ovaj film je snimljen davne 1987.godine u Japanu, u režiji Seijiri Kojama, a donosi istinitu priču o Hačiku, lojalnom psu Akita koji je čekao da se njegov vlasnik vrati s posla i to devet godina nakon njegove smrti. To je bio najbolji japanski film na blagajnama te godine kada je izašao.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn