Pretraži

INSPIRACIJA ZA MUZIKU PRONAĐENA JE KOD – KIROPRAKTIČARA! 5 neobičnih detalja o filmu „Gone girl“ koje SIGURNO niste znali

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen


Petogodišnjica braka, a ona baš na taj dan odlučuje da nestane, dobro ne baš da nestane više da napravi svom mužu pakao od života, naravno on toga još uvek nije svestan.

O čemu razmišljaš? Kako se osećaš? Šta smo učinili jedno drugom?  

Gone Girl je ujedno i poslednji film koji je Dejvid Finčer režirao u svojoj karijeri i ovo je definitivno bio najbolji način za stavljanje krune na filmsku karijeru.

Foto:Printscreen/youtube:amazingshots

Foto:Printscreen/youtube:amazingshots

Film je snimljen po istoimenoj noveli spisateljice Džilian Flin, koja je i napisala scenario za ovaj film.

Okupljena je solidna filmska ekipa na čelu sa Ben Aflekom i Rosamund Pajk, koji kasnije u filmu glume bračni par oko kojeg se cela priča u filmu i “vrti“.

Ova filsmka kruna Dejvida Finčera je triler, ali po događajima u istoimenom filmu gde imamo netsanak, moguće ubistvo, misteriju, film je definitivno i više od trilera.

Ako ste sada mislili da znate sve o ovom filmu, tu smo da vas razuverimo da ipak niste znali baš sve, pa je tu sada 5 stvari koje ćete tek saznati:

1. Dejvid Finčer je imao 500 sati snimljenog materijala za ovaj film

Da, znamo ovo zvuči suludo, ali ako sagledamo činjenicu da je Dejvid Finčer perfekcionista, onda ništa ne treba da nas čudi.

Ako bi se vratili na matematički deo to bi izgledalo ovako: Dejvid je imao 500 sati snimljenog materijala za 100 dana. Koliko sati je dnevno bilo snimljenog materijala? 5 sati-da!

2. Muzika iz filma je inspirisana Finčerovim odlaskom kod kiropraktičara

Kiropraktičar i muzika? Ne, nije bilo nikakvog “krckanja“ u filmu. Dobro jeste, ali malo. Dejvid je više želeo neku muziku u filmu koja te navodi na to da se osećaš dobro, a baš takvu muziku je puštao i kiropraktičar kod kojeg je odlazio na terapije, odatle i njegova inspiracija.

3. Jedna od scena je vežbana na lutki Dora Istraživač

Dora ovog puta nije bila istraživač, bila je prinuđena da bude doslovno kaskader, ali ne smemo previše da vam otkrivamo, ne bi bilo baš lepo sa naše strane da vam spojlujemo film.

4. Fiktivni kafić iz filma je na kraju snimanja postao pravi

Kafić iz filma je na kraju otkupljen i čak je ostavljeno isto ime “The Bar“, pa je postao i neizostavan deo ture kada se obilazi grad nestale devojke Amy Dune.

5. Glavna glumica je zamalo dobila potres mozga

U jednom delu filma se dešava scena gde Ben Aflek odguruje o zid svoju suprugu, naravno da scena nije snimljena iz prvog puta, pa je na kraju Rosamund izjavila da je u jednom trenutku krenula da „vidi zvezde“ od silnih udaraca o zid. Scena je snimana 18 puta!

Ako ovo nije dovoljno da vas natera da pogledate kultni film, onda vam ostavljamo i trejler – sigurno ćete se predomisliti!

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn