Pretraži

Filmovi o Hariju Poteru zaradili više od milijardu dolara!

Popcorn
0
Photo: IMDb

Hari Poter i ostali učeinci Hogvortske škole za čarobnjaštvo i veštičarenje bore se protiv zlog demona Lorda Voldemora, mračnog čarobnjaka koji namerava da postane besmrtan, zbaci čarobnjačko upravno telo poznato kao Ministarstvo magije i porobi sve obične ljude koji se ne bave magijom, nastala je najpopularnija saga filmova na svetu. 

Prvi film "Hari Poter i kamen mudrosti", u režiji Krisa Kolumbosa, snimljen je 2001. godine, a sledili su "Hari Poter i dvorana tajni", "Hari Poter i zatvorenik iz Askabana", "Hari Poter i vatreni pehar" , "Hari Poter i Red feniksa", "Hari Poter i polukrvni princ"  i poslednji dvodelni deo "Hari Poter i relikvije smrti 1 i 2".

Ukupno osam filmova o Hariju Poteru zaradili su više od milijardu dolara. Prema izveštaju filmskog distributera "Tak" iz 2011. godine, kada je objavljen poslednji film pod nazivom "Hari Poter i relikvije smrti 2" samo taj deo iznedrio je zaradu od 640 miliona dolara. 

Bilo je puno polemike u vezi sa poslednjim delom filma. Ogroman komercijalni uspeh naveo je autorku Dž.K.Roling da napravi zasebne sage i spinoffove romana. Samo u Americi prvog dana prikazivanja poslednji film o Hariju Poteru je ostvario zaradu od 92 miliona dolara, oborivši time prethodni rekord filma "Mlad mesec" iz vampirske sage "Sumrak" koji je 2009. inkasirao 72 miliona dolara.

Iako su jedno vreme bili povučeni sa striming servisa, te je bilo gotovo nemoguće legalno gledati filmove o Hariju Poteru na internetu HBO MAX i HBO GO, striming servis koji se koristi u Srbiji, vratili su filmove nazad, te su obožavatelji ponovo mogli da uživaju u avanturama malog čarobnjaka kojeg tumači glumac Danijel Redklif.

Radnja prvog filma uvodi jedanaestogodišnjeg dečaka u svet magije

Na svoj jedanaesti rođendan, Hari Poter, kojeg tumali gore pomenuti Danijel Redklif, koji živi nesrećno sa tetkom i tečom koji ga ne žele, od džina Hagrida, koju tumači Robi Koltrejn, saznaje da je on zapravo siroče moćnih čarobnjaka. Ponuđeno mu je mesto u prestižnom Hogvortsu, školi magije, internatu za čarobnjake koji postoji u svetu magije i fantazije izvan dosadnog sveta normalaca – odnosno, običnih ljudi koji se ne bave magijom. U Hogvortsu, Hari brzo stiče nove prijatelje i počinje da sklapa kockice misteriozne smrti svojih roditelja, koja izgleda uopšte nije bila slučajna. Avantura tada počinje!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn