Pretraži

Otkrivanje trudnoće, posebni gosti i milionski pregledi: 10 najgledanijih nastupa i najzapaženijih Superbowl momenata svih vremena

News
0
Foto: Foto: Anthony Behar / PA Images / Profimedia, Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia, Anthony Behar / ddp USA / Profimedia, Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Superbowl je tradicionalno najiščekivaniji sportski televizijski događaj godine u Americi. Milioni ljudi prae prenos utakmice širom zemlje, a ono što još od 1991. godine privlači gotovo najviše pažnje jeste muzički nastup na poluvremenu.

Svetske zvezde na poluvremenu nastupaju od 1991. godine, ipak pravu pažnju je prvi privukao Majkl Džekson svojim nastupom 1993. godine. Od tada, najveća imena muzike su nastupala na poluvremenu poput: Rijane, Snup Doga, Eminema, Šakire, Dženifer Lopez, Lejdi Gage, Meri Dž. Blajdž i mnogih drugih.

Nastupi su osvajali i nagrade, te je 56. šou, 2022. godine sa Dr. Dre, Eminemom, Snup Dogom, Meri Dž. Blajdž i Kendrikom Lamarom osvojio Emi, dok je Lejdi Gagin nastup 2017. godine pokupio najviše nominacija.

Pored gledanosti na televiziji, meri se i gledanost na Jutjubu u kom su pobedu zvanično odnele Šakira i Dženifer Lopez čiji nastup od pre 4 godine beleži neverovatnih 303 miliona pregleda.

Koji su 10 najgledanijih Super Boul nastupa svih vremena tokom televizijskog prenosa uživo?

10. Dženifer Lopez i Šakira

Ukupna gledanost: 104 miliona

Dve najpoznatije pevačice latinskog porekla preuzele su scenu 2020. godine i na smenu izvodile neke od svojih najvećih hitova uz posebno pripremljen nastup, koreografije i goste. U jednom trenutku Džej Lo su se na bini priključili i Dž. Balvin, kao i Bed Bani, a posebno pojavljivanje je imala i njena ćerka Ema, koja je pored mame pokazala svoje glasovne mogućnosti. One su ovim nastupom pokazale zašto su na vrhu showbizza već godinama, a njihov nastup je postao najgledaniji Super Boul šou na Jutjubu.

Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

9. Džastin Timberlejk

Ukupna gledanost: 106.6 miliona

Džastin je 2018. godine u Minesoti priredio šou za pamćenje uz neke od svojih najvećih hitova poput „Sexy Back“ i „Can’t Stop The Feeling“, kao i posebnu posvetu Prinsu uz izvedbu njegove pesme „I Would Die 4 U“, koju je kraj malin ekrana ispratilo više od 106 miliona ljudi.

Foto: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

8. Black Eyed Peas

Ukupna gledanost: 110.2 miliona

Popularna grupa je 2011. godine u Teksasu izvela medli svojih najpopularnijih pesama pred publikom na stadionu, kao i više od 110 miliona gledaoca kod kuće. Grupa je pevala uživo i dok je publika na stadionu uživala, ono što je obeležilo njihov nastup za one koji su gledali preko TV-a je loše ozvučenje zbog kog se članovi grupe u nekim trenucima nisu uopšte čuli dok su u drugima zvučali prilično loše. Ipak, publika je imala priliku da se priseti njihovih najvećih hitova i uživala u ovom doživljaju.

7. Bijonse

Ukupna gledanost: 110.8 miliona

Bijonse je jedina muzička zvezda koja se može pohvaliti da je čak dva puta pevala na SuperBowlu, kao i time da se dva puta našla na ovoj listi. Nekrunisana kraljica je 2013. godine pred mnogobrojnom publikom izvela svoje solo hitove poput „Halo“ i „Run The World (Girls)“, pre nego što je sa nekadašnjim članicama popularne grupe „Destiny’s Child“ izvela njihove najveće zajedničke hitove što je izazvalo ovacije publike.

6. Madona

Ukupna gledanost: 114 miliona

Kraljica popa je 2012. godine izazvala pravi delirijum publike svojim vanvremenskim hitovima, pre nego što joj se na sceni priključio tada popularni dvojac LMFAO koji su izveli svoje numere  “Party Rock Anthem” and “Sexy and I Know It.”

5. Bruno Mars

Ukupna gledanost: 115.3 miliona

Bruno je 2014. godine u Nju Džersiju publiku podigao na noge svojim mnogobrojnim hitovima i priredio šou za pamćenje, a kao goste je doveo neprevaziđene Red Hot Chilli Pepperse. Mnogi su Brunov nastup okarakterisali kao najbolji u istoriji zbog toga što je uspeo da publiku oduva svojim glasovnim sposobnostima, dok su mu na drugom mestu bile koreografije, na koje su mnogi drugi izvođači stavljali najveći akcenat. On je takođe jedini muški pevač koji se dva puta pojavio na SuperBowlu.

4. Coldplay

Ukupna gledanost: 115.5 miliona

Popularni bend je za samo nekoliko stotina hiljada prestigao Marsa 2016. godine u Kaliforniji. Coldplay je izveo svoje najveće hitove uživo i po mnogima pružio performans života, a specijalno pojavljivana Bruno Marsa i Bijonse samo je „začinilo“ sve i pružilo brojnoj publici posebni doživljaj zbog koga se i danas mnogi ježe, a njihov nastup je na Jutjubu čak i prestigao njihovo televizijsko pojavljivanje sa 131 milionom pregleda.

3. Lejdi Gaga

Ukupna gledanost: 117.5 miliona

Lejdi Gaga je 2017. godine u Teksasu priredila šou za pamćenje za više od 117 miliona gledaoca što kraj malih ekrana, što na stadionu. Uz svoje brojne hitove Gaga je pravim spektaklom privukla pažnju, dok su u komentarima mnogi istakli da je ovaj njen nastup potpuno potcenjen. Pun akrobacija, koreografija i presvlačenja, popularna pevačica je sve vreme svoje najveće hitove na nastupu izvodila uživo.

Foto: Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia

2. Kejti Peri

Ukupna gledanost: 121 miliona

Iako do ovog nastupa 2015. godine u Arizoni mnogima nije bila omiljena, posle ovog spektakla Kejti Peri je zavredila tituli prave pop ikone. U totalnom stilu ovaj nastup je bio pun šarenih kostima, ludih koreografija, a prave ovacije je izazvalo pojavljivanje legendi muzike Misi Eliot i Lenija Kravica.

1. Rijana

Ukupna gledanost: 121,017 miliona

Rijanin prošlogodišnji nastup na SuperBowlu je za samo nekoliko hiljada premašio Kejti Peri. Objavljivanje njenog nastupa u Arizoni izazvalo je posebnu pažnju javnosti s obzirom na to da je Rijana ovim nastupom prekinula petogodišnju pauzu u muzici. Brojne spekulacije su se širile društvenim mrežama mesecima pre nastupa, a njeni fanovi su se nadali da će pevačica upravo na ovom nastupu objaviti povratak muzici, novi album ili turneju.

Međutim, došlo je do neočekivane objave, a Rijana je na samom početku nastupa sve iznenadila krupnim kadrom svog trudničkog stomaka, manje od godinu dana nakon rođenja prvog sina. Ipak, ona nije izneverila svoju publiku, te im je priredila nastup za pamćenje uz njene najveće hitove i zahtevne koreografije.

Foto: Anthony Behar / PA Images / Profimedia

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz News