Pretraži

UPISALA SE U MUZIČKU ISTORIJU: Bili Ajliš trijumfovala sa 5 Gremija, evo ko su ostali dobitnici

Muzika
0
Screenshot: Youtube/Recording Academy/GRAMMYs

Dodela muzičkih nagrada Gremi održana je sinoć u Stejpls centru u Los Anđelesu, gde je 18-godišnja muzička zvezda Bili Ajliš ubedljivo pobedila osvojivši pet prestižnih nagrada, i to sve za pesme sa svog prvog albuma.

——————– Sponsored ——————–


Bili je odnela 4 velike nagrade i nekoliko manjih. Ona je dobila priznanje za najboljeg novog pevača, pesmu godine "Bad guy", kao i za najbolji album godine "When We All Fall Asleep, Where Do We Go".

Pobednica ovogodišnjeg Gremija je sa svojim rođenim bratom Finias O'Konelom primila Gremi za najbolju pesmu godine "Bad guy", koja govori o nasilju nad ženama. Spot za numeru je snimila sa Finiasom u njihovoj porodičnoj kući.

– Ovo je moj prvi Gremi, nisam verovala da će se ovo ikada desiti. Znam da se mnogo šalim i da izgleda da nikada nisam ozbiljna, ali iskreno želim da kažem da sam zahvalna – rekla je Bili.



Bilin album je nagrađen Gremijem i u kategoriji pop vokalni album. Kada joj je uručena nagrada za album godine, mlada zvezda je izjavila da misli da je tu nagradu zaslužila Ariana Grande.

Ajliš je osvojenim nagradama prestigla Tejlor Svift, koja je bila najmlađa osoba koja je dobila veliko muzičko priznanje.

Pored Bili Ajliš, pevačica Lizo je imala najviše nominacija i odnela je tri Gremija. Nominovana je za osam nagrada, a osvojila je za pop solo nastup za izvođenje pesme "Truth Hurts", tradicionalni R&B nastup i savremeni album.

Reper Lil Nax X je takođe postigao veliki uspeh u Los Anđelesu, pošto je osvojio Gremi za najbolji muzički spot za pesmu "Old Town Road", a onda i zlatni gramofon za pop duo sa Bilijem Rejem Sajrusom.

Inače, čitava svečana ceremonija u Los Anđelesu protekla je u znaku tragično preminule NBA legende Kobija Brajanta.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika