Pretraži

RUNDA za najbolje u prošloj godini

Muzika
0
Photo: Runda

U konkurenciju su mogla ući samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao nominirati u pet kategorija:

Najbolji album, najbolja pesma, najbolji novi izvođač, najbolji izdavač, najbolji mali izdavač.

U nominacijskom procesu učestvovalo je 28 članova Runde, te je ukupno nakon procesa verifikacije, u svim kategorijama nominovano 63 albuma, 177 pesama, 36 novih izvođača, te 12 diskografa u kategoriji Najbolji izdavač, a 11 diskografa u kategoriji Najbolji mali izdavač. Za nagrade su mogli glasati svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili sebe kao izdavača. Uz njih je, s istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje je uključen i forum od 20-tak novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu. Nakon glasanja, poznato je ko su dobitnici prvih RUNDI, a u nastavku ih donosimo po kategorijama, uz isticanje prva tri mesta po broju glasova u svakoj kategoriji.

RUNDU u kategoriji 'Najbolji album' osvaja album 'Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji' grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records.

Članovi grupe Repetitor, povodom osvajanja RUNDE, oglasili su se sledećom izjavom: "Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar."

Photo: Runda

Photo: Runda

 

Drugo mesto u kategoriji 'Najbolji album' pripalo je albumu 'Škrinja' Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće 'I Glow' – Je Veux (LAA).

RUNDU u kategoriji 'Najbolja pesma' osvojio je singl 'Nedjelja ujutru' grupe Buč Kesidi (Kontra).

 
,,Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas!", izjavili su članovi grupe Buč Kesidi. 

 

Photo: Vedrana Vukojević

Photo: Vedrana Vukojević

 

Na drugom mestu u istoj kategoriji je pjesma 'Kost i koža' grupe Repetitor (Moonlee Records), a treće su podelile pesme 'Zemi se' benda 21 Vek (Balkan Veliki) i 'Dežuje' dua balans (Kapa Records).

 
RUNDU u kategoriji 'Najbolji novi izvođač' osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records).

 
,,Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u celoj regiji! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su učestvovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitet u onome u čemu najviše uživamo!" Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma).

Photo: Runda

Photo: Runda

 

Na drugom je mestu Je Veux (LAA), a na trećem Mark Mrakovčić (Dostava zvuka).

 
RUNDU u kategoriji 'Najbolji izdavač' osvojila je izdavačka kuća Dallas Records.

 
,,Uz zahvalnost svima koji su dali glas Dallas Recordsu, moram reći da je privilegija osvojiti prvu RUNDU za izdavača godine u konkurenciji brojnih uspešnih izdavača iz cele regije. Ovo je naravno rezultat rada svih timova Dallas Recordsa na svim teritorijima i svih naših izvođača, bez kojih ni naš posao ne bi bio tako prepoznatljiv i uspešan." Dario Draštata, Dallas Records.

 
Drugo mesto pripalo je izdavaču Pop depresija, a treće Geenger Records-u.

 
RUNDU u kategoriji 'Najbolji mali izdavač' osvaja Moonlee Records.

 
,,Jesmo izdavači, jesmo mali, (možda) jesmo najbolji, ali bitnije je da ima Runda za sve izdavače iz regije.",  Miran Rusjan, Moonlee Records

 
Drugo mesto po broju glasova pripalo je izdavačkoj kući Kontra, a treće PDV Records-u.

 
Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale usled razarajućih potresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u narednih nekoliko dana, te će se njihove video-poruke objaviti na društvenim mrežama Runde, kao i na novopokrenutoj web-stranici www.musicbusinessbalkan.com.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika