Pretraži

RUNDA DIGITAL DAY U BEOGRADU: Svetski muzički profesionalci i DJ nastup Roba Garze 15. novembra u Domu omladine

Muzika
0
Foto: Promo

RUNDA DIGITAL DAY je muzička konferencija koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – RUNDA, koje okuplja muzičke izdavače sa područja Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Ove godine konferencija Runda Digital Day održava se po peti put i to u dva grada – 15. novembra u Beogradu (Dom omladine Beograda), a 5.decembra u Zagrebu (Wespa).

Muzički profesionalci iz Evrope i sveta, kao i oni iz regiona, prvo ce se okupiti u Beogradu, gde će razgovarati o aktuelnim temama iz muzičke industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendove na nizu panela i prezentacija.

Jedna od centralnih tema konferencije, kojoj ce prisustvovati 40 govornika iz inostranstva i regiona, svakako ce biti upotreba AI (veštačke inteligencije) u muzičkom biznisu, načini promocije koncerata i festivala putem digitalnih alata i platformi, korišcenje muzike u filmskoj i TV produkciji, važnost izdavača u današnjoj muzičkoj industriji, pokretanje muzičkih kompanija, obeležavanje 50 godina od rođenja hip-hopa i veoma aktuelne teme poput ekološke održivosti u muzičkoj industriji.

Na konferenciji će biti predstavljen i projekt Belem finansiran od strane Evropske unije kroz program Kreativna Europa u kojem je Runda jedan od partnera, a svoj rad i inicijative predstaviće WIN – Worldwide Independent Network, globalna mreža nezavisnih asocijacija.

Foto: Promo

Na konferenciji koja je do sada premijerno u regionu predstavila globalne striming platforme kao što su Spotify ili YouTube, ove godine ćemo imati premijeru novog servisa Lissen, striming platforme sledeće generacije, kao i prezentaciju jedne od vodećih globalnih muzičkih striming platformi – Deezer.

Na konferenciji u Beogradu, pridružiće nam se i predstavnici IMPALA-e, WIN-a, te niza svetskih muzičkih i digitalnih kompanija poput Domino Records, Beter Noise Music, CMU, Deepgroves Music, Audio Salad, The Orchard, Believe, Pop-Up Music, Figaro, dok će jedna od zvezda svakako biti ROB GARZA iz Thievery Corporation, sa svojim DJ setom na žurci posle konferencije.

RUNDA DIGITAL DAY će se, dovodeći muzičke profesionalce na konferenciju u Beograd 15. novembra, postaviti u jedan od epicentara svetske muzičke industrije, povezujući profesionalce iz Srbije i regiona sa njihovim kolegama iz celoga sveta.

RUNDA DIGITAL DAY organizuje se uz podršku MERLIN-a, IMPALA-e, platforme SERBIA CREATES MUSIC, kompanija AIR SERBIA, HONOR, Hotel MOSKVA te AMBASADE SAD u Beogradu.

Foto: Promo

RDD #5 schedulle:

AMERIKANA hall

10:15 – 11:00 FOR THOSE ABOUT TO CLICK / Navigating the DSP’s, hot topics in streaming… 11:15 – 12:00 LABEL UP/ The relevance of labels today localy and globaly
12:15 – 13:00 WHAT ARE YOU SYNCIN’ ABOUT?/ Music synchronisation in theory and practice 13:00 – 13:30 COFFEE BREAK
14:00 – 15:00 AI UNLEASHED: How to ensure indie labels navigate AI (without drowning!)

15:15 – 16:00 SUSTAINABILITY ACROSS THE MUSIC INDUSTRY / What are we doing now and where do we go from here?

16:15 – 17:00 STAYING (A)LIVE IN DIGITAL WORLD – Utilizing the power of a digital global audience to promote your gig

KLUB hall

10:30 – 11:00 WIN – WORLDWIDE INDEPENDENT NETWORK – Empowering independents 11:15 – 12:00 50 YEARS OF HIP HOP – Q&A SESSION WITH PHAT PHILLIE
12:30 – 13:00 DEEZER PRESENTATION – All the latest from one of the global leading DSP’s 13:00 – 13:30 COFFEE BREAK
13:30 – 14:00 LISSEN – The next generation music platform

14:30 – 15:15 MUSIC: THE ORIGINAL STARTUP / a look at ‘getting started’ in music business and reinviting your creative business plan

15:30 – 16:00 THE BELEM PROJECT – Boosting European Lyrics and their monetization

16.15 – 16:45 IF THE SHOE FITS – Digital music footprints best practice tips and tricks

Ulaznice su u prodaji putem platforme eFinity ( www.efinity.rs ) i to RDD Pass ili Pro Pass koji uključuje i ulaznicu za afterparti DJ nastup Roba Garze, a u prodaji su i ulaznice samo za nastup Garze.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika