Pretraži

NOĆ VEŠTICA IM JE BILA INSPIRACIJA: Ovi pevači su u prazniku pronašli ideje za spotove (VIDEO)

Muzika
0
Foto:Printscreen/Youtube:drake
Foto:Printscreen/Youtube:drake

Noć veštica je sve popularniji događaj širom planete, a proslava ovog praznika, nevezano za religijsku pripadnost, postala je uobičajena u svim krajevima sveta.

Kada je muzika u pitanju, ovaj praznik posebno je blizak ljubiteljima rock i metal zvuka, međutim, inspiraciju u čuvenom Halloween-u pronašli su i izvođači nešto „nežnijih“ žanrova.

I dok su jedni bili inspirisani ovim praznikom dok su svarali muziku, drugi izvođači u Noći veštica pronašli su ideje za svoje spotove, koji su poprilično neuobičajeni za njihove muzičke žanrove.

Među ovim izvođačima našle su se Rijana, Doja Cat i mnogi drugi, a mi vam predstavljamo spotove koji su privukli najveću pažnju javnosti.

 

1. Rijana-Disturbia

Muzički video za „Disturbia“ počinje u nadrealističkoj cirkuskoj mučionici, gde Rijana obučena u crno svira crni klavir. Prikazuju se različite slike, uključujući je kao zatvorenika sa sočivima koja čine da joj oči izgledaju okrenute. Scene obuhvataju Rijanu na prestolu sa čudnim ženama i okruženu ljudima ispred gasne komore, a zatim vezanu za krevet tokom refrena, izvodeći „Thriller“ ples koji je poznati ples Majkl Džeksona. Spot se završava scenom gde se Rijana nalazi u maloj prostoriji zatvorena.

2. Weeknd- In Your Eyes

Video za pesmu „In Your Eyes“ je poput 80-ih horor filma, u kojem Vikend vreba u senci s nožem dok krvava devojka očajnički pokušava da pobegne. Video deluje kao odstupanje od uobičajenog stila ovog pop izvođača, a to dokazuje i činjenica da ovaj spot nije dostupan svima da ga pogledaju, već mora da se potvrdi preko Jutjub aplikacije da si stariji od 18 godina.

3. Doja Cat – Demons

Doja Cat je postala kontroverzna figura koja stalno prelazi granice, te je u njenom poslednjem muzičkom videu „Demons“, pevačica koristi simboliku i reference na horor filmove, izazivajući suprotstavljena mišljenja, posebno od verskih zajednica. U videu se pojavljuje glumica Kristina Riči koja živi u kući opsednutoj demonima, svi odigrani od strane same pevačice.  Horor energija postavljena je od samog početka, a Doja prikazuje specifičnu vrstu demona, kroz pažljivo osmišljene elemente. Od kostima do svetala, video ostavlja snažan utisak.

4. Bili Ajliš- Burry a Friend

„Burry a Friend“ pesma je napisana  iz perspektive čudovišta ispod kreveta Bili Ajliš. Pevačica u spotu prikazuje mračne kadrove u sobi, dok je ljudi sa rukavicama u sledećem kadru vuku za kosu. Spot se završava pitanjem: „Kada svi zaspimo, gde idemo?“ što je istovremeno i naslov njenog debitantskog albuma.

5. Drejk ft. 21 Savage- Knife talk

Od Drejka niko nije navikao na ovakvu vrstu spotova, pa je dosta njegpovih fanova ostalo u čudu. On je naime ovog puta imao crno beli spot koji podseća na horor u kome se pojavljuju zombiji i lutke koje su jezivog izgleda, a ujedno i pričaju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Muzika