Pretraži

Istinita priča iz romana Vesne Dedić pretočena u pesmu: Lexington bend predstavio numeru „Boli pesme kraj“

Muzika
0
Foto: Youtube printscreen/Lexington

Danas u 14 h na YouTube kanalu Lexington benda objavljen je spot za pesmu „Boli pesme kraj“, čiji je tekst nastao po priči iz romana Vesne Dedić.

Pesmu peva Bojan Vasković, stihove govori Dragan Marinković Maca, a lik glavne junakinje u spotu dočarala je njegova supruga Aleksandra Vasković. Muziku je pisao Milan Miletić, režiju potpisuje Sara Kamarit, a tekst je nastao po priči iz istoimenog romana Vesne Dedič koji je u prodaji od 8. juna u Srbiji, a od danas širom Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Već duže od decenije u novinama možemo pročitati da leto počinje kada Vesna Dedić objavi novi roman.I počelo je! Drugog vikenda juna u knjižarama Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine pojavila se saga s elementima romanse u kojoj se nižu sudbine šest glavnih junakinja, po lepoti, pameti i načinu odrastanja sličnih žena, čiji su životi, zahvaljujući ljubavnim izborima, ali i spletu društvenih i tragičnih okolnosti, tek ponekad nalik onome što su zamišljale.

„Boli pesme kraj“ je savremeni roman koji čitaoce inspiriše da probude volju i hrabrost, čak i ako se trenutno suočavaju s manjkom ljubavi, novca, zdravlja i sreće.

Na osnovu istinitih životnih priča, ispovesti žena iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Vesna nas upoznaje s događajima koji se međusobno prepliću od početka rata u Sarajevu do danas, vodeći nas kroz svet najlepših ljubavi, ali i porodičnih tragedija, samoće, bolesti, siromaštva, razvoda, preljuba, pa sve do bipolarnog poremećaja, gaslajtinga i agresije u vezi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)


Junakinje, pojedine bolesne od neizlečivog dostojanstva, a druge spremne da saviju kičmu, devojke su sa sela, ali i gradske gospođice, žene zatočene na poljima malina, ali i studentkinje, kozmetičarke, arhitektkinje i vladine službenice koje nose svoj krst od bolničkih soba do najlepših plaža. Među njima su majke i one koje su izabrale život bez roditeljstva, devojke oštećene pre tridesete godine lošim ljubavnim izborom i pogrbljene zbog pretrpljenog poniženja, ali i jedna koja je voljena onako kako svaka sanja i zaslužuje.

Da li sve one mogu da se usprave? Da li loše okolnosti mogu da postanu povoljne, jer nas teraju da, snalazeći se, steknemo više i napravimo mnogo bolji život nego što smo maštali? Vesna Dedić veruje da se posle kraha braka suočavaš s milion problema koji su često rešivi, dok u lošem braku trošiš vreme i zdravlje na nešto što rešenja nema. Veruje i da svako ljudsko biće, bez obzira da li je posredi muškarac ili žena, može imati ljubav poput one koju ima Danica, naratorka ove priče koja se čita u jednom dahu.

U romanu „Boli pesme kraj“ pojavljuje se i nestaje lepeza muških likova – tu su mladići i zrela gospoda, oni plemeniti koji umeju da vole, ali i grubijani s mrakom u sebi.

Uživajte u ovoj priči o ljubavi, dobroti i odanosti, jeftinim stvarima koje su, zahvaljujući nestašici, u savremenom svetu postale skupe.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika