Pretraži

„RODITELJI ME NISU PODRŽAVALI“: Tamara Kalinić o početku karijere, otkrila i kako se nosila sa negativnim komentarima

Influence
0
Photo: Instagram/tamara

Tamara Kalinić najpoznatija je srpska influenserka koja je stekla i obziljnu svetsku slavu i popularnost.Tamara je dugo i vredno gradila svoju karijeru i na inostranom nebu influensera, a rezultat je to što je ona sada jedna od najtraženijih modnih influenserki. 

Međutim, taj njen put nije bio nimalo lak. Kako je objasnila i podršku roditelja morala je da zasluži – samo je sestra oduvek bila uz nju.

– …Druga strana medalje je ogromna konkurencija u ovom poslu, pritisak koji to donosi kao i manjak rutine, jer se nikada ne zna šta nosi dan, a šta noć. Non-stop sam u koferima, godišnje ni u jednoj zemlji ne provedem više od tri meseca i nemam mogućnost da provedem onoliko vremena koliko bih želela sa porodicom i prijateljima. Ipak, neko sam ko je navikao na razne promene, ko se ne boji da radi, kome nije teško da se dodatno potrudi i to je ono što mi daje dodatni elan. Opet kao neko ko je radio i mnogo teže poslove moram reći da svaki posao ima prednosti i mane i kada se podvuče crta presrećna sam što je ovo moj posao. Bez obzira na sve, savršeno odgovara mojoj strukturi ličnosti. i dalje mi donosi mnogo sreće i uzbuđenja – objasnila je ona, pa zatim nastavila dotakavši se i samih svojih početaka:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

– Nisu se roditelji mnogo obradovali ovom poslu. Da budem preciznija, roditelji me nisu podržali u ovom poslu, podržali su me u farmaciji, želeli su da se školujem u inostranstvu, da mi daju mogućnost da se obrazujem na Univerzitetu grada Brajtona i da se dokažem u tuđoj zemlji. Odlučila sam da se dokažem na jedan drugi način, ali činjenica što sam se opirala i pratila svoje srce je ono što me je odvelo na pravi put. Imala sam veliku podršku sestre, kojoj sam zbog toga dužna do kraja života. Zahvaljujući njoj, danas živim život iz snova – poručila je influenserka za domaće medije.

Prema njenim rečima, nikada nije smatrala da je „to je veliki zalogaj za nekog iz Srbije", već je verovala u sebe. Sa druge strane, bila je spremna i na neuspeh, ukoliko se on desi.

  • Iskreno, nikada nisam sebi rekla možda je ovo prevelik zalogaj jer smatram da iako nekada ne uspem u nameri, sve je za ljude. Mislim da neuspeh ne postoji, postoji samo jedna dobra lekcija i to mislim i u odnosima sa ljudima, u poslu i drugim sferama života. Ono što je veoma bitno jeste ići dalje i izvući nešto iz te lekcije. Pasti isti ispit 10 puta, za mene nije prihvatljivo, trudim se da iz svake greške izvučem nešto. Isto tako nisam imala trenutak kada sam rekla sama sebi da sam uspela. Jako dugo mi je trebalo dok me srpski mediji i publika nisu prihvatili ili da kažem priznali, u početku sam nailazila na puno sumnje i neodobravanja, ali nakon što su me strani mediji prihvatili, tek onda je naša publika prihvatila moj uspeh. Mislim da smo kao narod malo takvi, teško priznajemo uspeh i sebi i drugima. Zbog toga mi je nekada krivo, ali shvatam da je moj posao takav da stvari nisu lako merljive i uspeh dolazi polako – izjavila je ona.

Kao što je poznato, Tamara sada živi u Milanu sa svojim izabranikom, Filipom Testom, koji ju je nedavno verio. Na pitanje o venčanju i dizajniranju haljine za tu priliku, ona nije želela da otriva previše detalja:

  • Za sada vam neću otkriti previše detalja, planovi su u toku i svaki dan dodamo još nešto. Ono što me najviše raduje je da dan prepun ljubavi podelimo sa našim najdražim ljudima. Definitivno ću na neki način implementirati Srbiju, možda ne tradicionalne običaje, ali nekim detaljima koji mislim da će ujediniti naše kulture. Jako se radujem ovom danu, iako nikada nisam bila jedna od onih žena koje sanjaju o svojoj svadbi. Danas sam preuzbuđena jer će to biti početak zajedničkog života sa nekim koga mnogo volim – ispričala je Kalinićeva.

Kao i mnoge poznate ličnosti, influenserka je naišla i na negativne komentare, ojih je, ističe, najviše bilo pri njenom preseljenju u Englesku, kada je imala svega 18 godina.

– Najviše ružnih komentara mi se desilo kada sam se tek odselila za Englesku sa 18 godina, bilo je to još na fakultetu i sećam se raznih komentara i sada nisam ni sigurna da li se ta situacija popravila ili mi je samo tada, u tim osetljivim godinama, to bilo još bolnije i šokantnije. Sada sam zrelija i okružujem se samo ljudima koji jedva čekaju da posete našu zemlju i koji se dive osobinama koje naš narod nosi. Moj verenik je neko ko mnogo voli Srbiju i to mi je izuzetno bitno, ponosan je da me predstavi i da sa oduševljenjem priča o Srbiji. Kao i o svakoj zemlji, uvek će biti ljudi koji imaju nešto ne toliko lepo da kažu, ali to govori najviše o njima. Verovanja sam da jedna zemlja ne definiše čoveka, ali ni jedan čovek zemlju. Kada god kažem da sam iz Srbije, trudim se da je predstavim u najlepšem svetlu, pa samim tim se nadam da ukoliko su ranije imali ružno mišljenje, možda to promene – zaključila je ona, prenosi Blic.rs.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence