Pretraži

NOVI BIZARAN TREND: TikTok opet ima opasne izazove

Influence
0
Screenshot: Youtube/ ABC News

Novi izazov nosi nezvaničan naziv ležanje nasred ulice –  u pitanju je takmičenje ko će duže da bude na asfaltu i brže pobegne kad naiđe auto ili čak i radi sklekove na putu.

Sve je otkriveno nakon poruke u Viber grupi, poslatoj stanovnicima beogradskog naselja Stepa Stepanović.„Grupa klinaca od ne više od 12-13 godina okupila se u naselju Stepa Stepanović, a dve devojčice su legle nasred ulice jedna do druge, dok je treća stražarila nailazi li vozilo. Padao je mrak, a tu je i krivina gde nekada zaista voze nenormalno,“ glasi ova poruka.

Branka Tišma, školski psiholog, ovakve izazove vidi kao rezultat problema komunikacije roditelja, ali i šire zajednice s decom.

„Ne mora zabrana uvek da bude izričita, treba pričati u kakvu opasnosti dolazi i kako da izabere ono što je manje opasno. A mi hoćemo da bude po našem ili postanemo bespomoćni u odnosu s decom. To je roditeljska nesposobnost ili nepoznavanje načina kako prići detetu,“ istakla je Tišma za Teenstar, koja je dodala da dete treba da zna da je voljena i da su ljudi tu uvek za njega.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence