Pretraži

MLADU JUTJUBERKU UBIO OTAC! Imala je samo 22 godine, velika tragedija potresla svet! 

Influence
0
Foto: Printscreen Youtube/Tiba Al-Ali


Tibu je otac ubio 31. januara u južnoj provinciji Divanija, objavio je na Tviteru portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man.Policija je pokušala da posreduje između Tibe, koja je živela u Turskoj i bila je u poseti Iraku, i njenih rođaka da „na miran način reše porodični spor“, rekao je Man.

Neprovereni snimci razgovora između Tibe i njenog oca ukazuju na to da je on bio nezadovoljan njenom odlukom da živi sama u Turskoj.

Zbog toga je ubio ćerku kada se vratila kući za praznike. Tiba je, inače, snimala klipove za svoj Jutjub kanal, na kojima se često pojavljivao njen verenik.

 

Tiba je, prema rečima daljih rođaka, sa porodicom otputovala u Tursku 2017. godine, ali je odbila da se sa njima vrati u Irak.

Njena smrt izazvala je uzbunu među Iračanima na društvenim mrežama, koji su pozvali na proteste u Bagdadu kako bi tražili pravdu zbog ubistva.

– Žene u našim društvima su taoci zaostalih običaja zbog odsustva pravnih sredstava odvraćanja i vladinih mera — koje trenutno nisu srazmerne veličini zločina nasilja u porodici – napisao je političar Ala Talabani na Tviteru, prenosi Tajms of Izrael.

 


 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence