Pretraži

MLADU JUTJUBERKU UBIO OTAC! Imala je samo 22 godine, velika tragedija potresla svet! 

Influence
0
Foto: Printscreen Youtube/Tiba Al-Ali


Tibu je otac ubio 31. januara u južnoj provinciji Divanija, objavio je na Tviteru portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man.



Policija je pokušala da posreduje između Tibe, koja je živela u Turskoj i bila je u poseti Iraku, i njenih rođaka da „na miran način reše porodični spor“, rekao je Man.

Neprovereni snimci razgovora između Tibe i njenog oca ukazuju na to da je on bio nezadovoljan njenom odlukom da živi sama u Turskoj.

Zbog toga je ubio ćerku kada se vratila kući za praznike. Tiba je, inače, snimala klipove za svoj Jutjub kanal, na kojima se često pojavljivao njen verenik.

https://youtube.com/watch?v=NHM0gUnQEUw

 

Tiba je, prema rečima daljih rođaka, sa porodicom otputovala u Tursku 2017. godine, ali je odbila da se sa njima vrati u Irak.

Njena smrt izazvala je uzbunu među Iračanima na društvenim mrežama, koji su pozvali na proteste u Bagdadu kako bi tražili pravdu zbog ubistva.

– Žene u našim društvima su taoci zaostalih običaja zbog odsustva pravnih sredstava odvraćanja i vladinih mera — koje trenutno nisu srazmerne veličini zločina nasilja u porodici – napisao je političar Ala Talabani na Tviteru, prenosi Tajms of Izrael.

 


 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence