Pretraži

Hit ples koji je zaludeo TikTok: Ko je mlada pevačica koja je popularnu aplikaciju vratila na „fabrička podešavanja“?

Influence
0
Credit: Amy Price / Zuma Press / Profimedia

„Cowboy“ estetika definitivno se ove godine vraća na velika vrata, a to znači da i kantri muzika osvaja društvene mreže i muzičke platforme brzinom svetlosti.

Najnovija kantri pesma pod nazivom „Austin“ napravila je pravo ludilo na TikToku i polako vratila samu aplikaciju nekoliko godina unazad u vreme kada su svi kreatori na ovoj platformi igrali uz popularne numere i tako privlačili pratioce.

@dasha in case you need a new line dance for the honky 😽😽 @Zoeyaune ♬ Austin – Dasha

Iako pesmu izvodi relativno nepoznata pevačica umetničkog imena Dasha, zarazna numera i takozvani „line“ ples su proslavili ovu mladu muzičku nadu, te njen sound na TikToku danas broji više od 640 hiljada snimaka, uključujući i ples nekih od najpopularnijih influensera na ovoj platformi.

@paigetaylor.supstairs neighbor behavior♬ Austin – Dasha

Numera „Austin“, koja priča o krahu jedne ljubavi, ugledala je svetlost dana u novembru 2023. godine, ali tek sada doživljava zasluženu popularnost i zahvaljujući TikToku trenutno se nalazi na Spotifajevoj „Viral 50“ listi.

„Ova pesma je jedna od mojih omiljenih pesama koje sam ikada napisala. Priča o pisanju pesme je zaista kul“, podelila je Dasha jednom intervjuu po izlasku pesme 2023. „Svi smo pisali ovu pesmu pod nazivom ‘Play Dumb’. Bila je to pesma o prevari, o tome da znaš da te neko vara, ali se praviš da si glup, tako da možeš zadržati malo duže, i nisam se mogla povezati s pesmom, pa sam imala problema da je napišem.“

Ona je potom otkrila da je nakon što je čula melodiju, pesma rođena. „Počela sam da improvizujem uz nju, i počela sam refren za ‘Austin’… tačno onako kako ga čujete.“

Ali ko je zapravo Dasha?

  1. Potiče sa zapadne obale

    Iako stvara kantri muziku, Dasha zapravo potiče iz Sen Luis Obispoa koji je u Kaliforniji. S obzirom na to, kratko je pohađala Univerzitet Belmont u Nešvilu. 2020. godine odlučila je da napusti školu i preseli se u Los Anđeles.

    „Odlučila sam da odustanem i preselim se u L.A. jer sam tokom 2020. počela da postavljam svoje pesme na TikTok i imala sam nekoliko viralnih videa, što je bilo sjajno“, podelila je u istom intervjuu iz novembra 2023. „To je doprinelo tome da mi se jave ozbiljni ljudi koji su želeli da se bave mojom karijerom. Tako je to jednostavno delovalo ispravno i kao pravi korak kako bih sledila moje snove.“

  2. Muzikom je počela da se bavi u ranom detinjstvu

    „Prvi put sam se upustila u ceo svet zabave kada sam se uključila u muzički teatar oko pete godine. Postala sam opsednuta izvođenjem i pričanjem priča na sceni, uglavnom samo pravljenjem predstave“, podelila je pevačica, otkrivajući da je počela da svira klavir i gitaru sa osam godina.

  3. Već ima 2 albuma

    Prvi album Dashe, „Dirty Blonde“, objavljen je u januaru 2023. Njen drugi album, „What Happens Now?“, objavljen je u februaru 2024.

  4. U srećnoj je vezi sa kolegom

    Pevačica je u vezi sa kolegom muzičarem Ardenom Džonsom. Nejasno je kada su počeli da se viđaju, ali on se pojavio kao Dashin partner za Dan zaljubljenih na njenom TikTok nalogu u februaru 2024.

  5. Ona je započela viralni ples „Austin“

    „Ako vam je potreban novi line dance za kantri bar“, napisala je Dasha u februaru 2024. godine ispod TikTok plesa. Njen snimak i pomenuta numera su joj doneli neverovatnu popularnost, te je ona praktično na ovoj društvenoj mreži „eksplodirala“. Od tada je postavljala različite tutorijale kako bi pokazala svoje poteze i naučila svoje pratioce ovom hit plesu.

@dasha Replying to @Chelsy Kearns ♬ Austin – Dasha

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Influence