Pretraži

DRŽAVA BI DA UZME VEĆI DEO KOLAČA: Evo kako su influenseri odreagovali na to što će da počnu da plaćaju porez

Influence
0
Screenshot: Instagram/ lastankovic/vanjaveljic.official/saraastankovic

Naime, prema poslednjim informacijama Poreska uprava Srbije je navela kako će od sada porez početi da plaćaju i oni koji to do sada nisu radili, među kojima se nalaze i influenseri i jutjuberi. 

Putem ovih informacija, kontaktirali smo nekoliko njih, a oni su nam rado odgovorili kako gledaju na ovu situaciju. Najpoznatije devojke koje vladaju influens scenom u Srbiji ovaj čin su okarakterisale kao skroz korektan, međutim, našlo se i par kritika.

Mlada jutjuberka Vanja Veljić, poznatija kao Va Vana, apsolutno je saglasna sa obavezom oporezivanja građanja, međutim, smatra da postoji i ona druga strana. 

  • Pročitala sam vest i nisam iznenađena. Država uvek traži svoj deo i to je potpuno legitimno, da ne govorimo o državi Srbiji koja prati koji su to poslovi najunosniji da bi im i nametnula najveći harač, što je po mom mišljenju jako ružno. Naravno da mislim da svaki posao treba zvanično da bude oporezivan, a ja spadam u influensere koji uredno fakturišu svoje usluge preko firme u kojoj plaćaju i porez i doprinose, kao i porez na dobit. Problem koji ja ovde vidim je to što bi naša država da uzme veći deo kolača, za koji mi ginemo, a nama da ostanu mrvice. I onda se pitaju gde su sposobni, mladi ljudi i zašto odlazimo preko – iskrena je bila Veljićeva. 

Influenserke koje se redovno oglašavaju na svojim društvenim platformama o socijalnim pitanjima jesu i sestre Stanković, koje su definitivno saglasne da ovo i treba da se uvede. 

  • Smatram da je ovo apsolutno korektno, jer ako plaćaju svi građani porez, nema razloga da ne plaćamo i mi – jasna je bila Sara, dok se Lea usaglasila. 

  • Ja svakako plaćam porez, tako da mislim da je to potpuno normalno. Nije ovo ništa novo, plaćamo porez na sve, pa i na ovaj posao kojim se mi bavimo. Svakako ja izdajem fakture i račune, ništa ne ide bez toga. Za neke je to možda novo, ako su do sada uzimali novac na ruke, u kešu, ali ja imam firmu preko koje ide plaćanje i uvek sam plaćala porez, tako da mi to nije novo – izjasnila se Lea. 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence