Pretraži

Humanost na delu: 6 situacija u kojima je Baka Prase iskoristio svoj uticaj na internetu na NAJBOLJI mogući način i dao PRIMER svima

Influence
3
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Jutjuber Bogdan Ilić, javnosti poznatiji kao Baka Prase, vrlo često humanim gestovima iznenađuje mnoge.

On neretko svojim pratiocima poklanja skupocene telefone i druge poklone, a pored svih skandala i izjava koje je davao i pravio tokom proteklih godina, istina je da on redovno donira novac u humanitarne svrhe i na taj način pomaže lečenju bolesne dece i pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Predstavljamo vam nekoliko situacija u kojima je Baka Prase iskoristio moć interneta, društvenih mreža i „influensinga“ na najbolji mogući način i pokazao humanost na delu čime je dao primer mnogima.

Baka Prase dečaku sagradio kuću

Potez kojim je posebno dirnuo sve fanove, ali i širu javnost, jeste kada je odlučio da izgradi dom dečaku Gedži i njegovoj porodici na teritoriji Novog Sada. S obzirom na to da je dečak živeo u teškim uslovima, bez struje i vode, u kući koja je oštećena u požaru,

Baka Prase je odlučio da dečaku i njegovoj porodici napravi novi dom. Osim toga, porodica je dobila i 500.000 dinara od jutjubera.

Bogdan je delio celokupni proces podelio na Jutjubu, jer kako je i samo rekao tada, želeo je da sve bude transparentno i da ljudi imaju uvid u proces.

Foto: Youtube printscreen/baka prase

 

Pomogao devojci koja je izgubila porodicu i dom u požaru

 

Baka je još jednom pokazao koliko je human kada je devojci kojoj su svi stradali u požaru donirao 120.000 dinara.

On je na svom Instagram profilu objavio broj žiro-računa i time apelovao na sve ljude koji su u mogućnosti, da pomognu.

Reč je o devojci Anji Stojanović, koja je doživela užasnu tragediju kada joj su u stravičnom požaru stradali najmiliji – oba roditelja i brat i kada je izgubila krov nad glavom.

Baka Prase je ovim potezom dao primer mnogima, koji su se potom ugledali na njega i takođe devojci pružili pomoć.

Medicinski troškovi povređenima u masakru i pomoć porodicama stradalih

Našu zemlju prethodne godine zadesio je niz tragedija, a jedna od njih bila je ona u Mladenovcu, kada se ubijeno osam i ranjeno četrnaest ljudi.

Foto: Instagram/baka prase

Ovim povodom oglasio se jutjuber Baka Prase koji je ponudio pomoć svim povređenim u ovom masakru.

Kako je tada istakao, želeo je da pokrije sve medicinske troškove ranjenima u ovom jezivom događaju, a tom prilikom obratio se i porodicama stradalih, kojima je takođe ponudio svoju pomoć. Ovim potezom naišao je na odušpveljenje javnosti, kao i njegovih fanova.

Donacije za lečenje od 3.000 evra

Jedan od prvih humanih gestova poznatog jutjubera bio je pre četiri godine, kada je odlučio da na račun mladića, za čiju su se operaciju tada prikupljala novčana sredstva, uplatio donaciju u iznosu od 360.000 dinara.

On je tada priložio dokaz o uplati i obratio se mladiću kom je donirao novac i tom prilikom mu poželeo uspešnu operaciju i brz oporavak. Takođe, iste godine on je donirao još tri hiljade evra za lečenje bolesne majke jednog tinedjžera iz Beograda.

On je, kako su preneli mediji, video apel na društvenim mrežama i saznao da fali još oko tri stotine hiljada dinara kako bi se operacija izvršila. On je uplatio iznos do kraja čime je dobio pregršt pohvala za ovaj potez.

Donacija novca za azil

Baka Prase prethodne goidne odlučio je da pomogne Nikoli iz Srbobrana koji ima azil za pse i uplatio mu je pozamašnu svotu novca.

Naime, Nikoli je stigao porez zbog skupljanja pasa lutalica koji iznosi milion i 700 hiljada dinara, o čemu je on obavestio svoje pratioce na društvenim mrežama, očajan jer taj novac nema.

Na sledećoj objavi je rekao da mu je jedan humani čovek donirao milion dinara, a nakon nekoliko sati saznalo se da je u pitanju Baka Prase. Jutjuber je tada objavio sliku sa Nikolom koga je iznenadio i doneo mu pomoć u vidu hrane, ali i novca.

 

Sve to kasnije je Baka Prase objavio na jutjubu i pokazao momenat kada je predao Nikoli kofer s novcem.
Mladić je od sreće tada zaplakao, a bilo mu je drago i što ima novu rezervu hrane za ljubimce.

Navodni bankrot i marketinški trik

Poslednje u nizu humano delo Bake Praseta bilo je pre samo dve nedelje. Naime, on je sa svojim pratiocima na Instagramu delio vesti kako je navodno „zbog svog velikog poroka, kockanja, izgubio ogromnu svotu novca“.

Jutjuber je govorio kako je prinuđen da rasproda svu svoju imovinu kako bi vratio dugove, čak je i svoje skupocene automobile stavio u oglase i naveo kako ih prodaje po znatno manjim cenama, jer mu je novac neophodan u što kraćem roku.

Iako se digla velika prašina oko njegove objave, Baka je ubrzo otkrio da je u pitanju bio marketinški trik i da je istina potpuno drugačija. On je tada naveo da je desetine hiljada evra zapravo uplatio u humanitarne svrhe, a od toga je dao milion dinara za lečenje devojčice Angeline.

Foto: Youtube printscreen/baka prase

Pored novčane pomoći koju je dao najugroženijima, on je bio i u svom rodnom gradu gde je poklonjao telefone i davao novac prolaznicima.

Tu svakako nije bio kraj njegovoj pomoći, već je pomogao i mladom fudbalskom klubu sa novim dresovima, ali i da ima u planu da nastavi sa svojim humanim gestovima.

Sve je to ispričao u svom novom Jutjub videu koji za samo jedan dan ima nešto manje od milion pregleda, a njegove donacije definitivno će se dugo pamtiti.

 

Komentari (3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence