Pretraži

SEZONA POPUSTA STIŽE: Predstavljamo vam 6 saveta za pametnu kupovinu

Life
0
prijateljstvo, devojke, šoping, sreća, horoskop, astro
Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako je sezona popusta pred nama bitno je znati kupovati pametno, a mi vam donosimo šest saveta kako da pravilno trošite novac.

Sezona popusta može biti veliki mamac i veliki izazov za naš novčanik, ali i ne mora ako znamo da kupujemo pametno. Svi smo mi skloni tome da upadnemo u prodajnu zamku i potrošimo mnogo više novca nego što smo planirali. Upravo zbog toga je bitno pametno kupovati i lepo rasporediti novac kako bismo sebi priuštili baš ono što nam zaista treba.

Zbog toga vam predstavljamo šest bitnih saveta za kupovinu.

1. Ne kupuj nešto samo zato što je na popustu, a zapravo ti uopšte ne treba

Kada vidimo da je nešto na sniženju 80 posto, automatski smo uvereni da je to super ulov i da bi zaista bila velika šteta da to propustimo. To zapravo i ima smisla, ali samo ako nam to zaista i treba. Ako je sa druge strane u pitanju stvar koja nam ne treba zaista, onda nema potrebe da trošimo pare na to, ma koliko koštalo. Ionako će nam to samo stajati, pa smo džabe potrošili novac.

2. Fokusiraj se na tehniku kada je sezona popusta

Kada je sezona sniženja, tehnika je zaista na velikom popustu. Od svih sniženja u ovoj sezoni, u ovoj kategoriji možete pronaći najveća sniženja. Zato, ako ti treba leptop, mobilni ili bilo šta slično, sezona sniženja je savršeno vreme za tu vrstu kupovine.

3. Pogledaj unapred na internet stranicama kako bi otišla spremna

Ako imaš radnje u kojima inače kupuješ, unpred pogledaj šta je kod njih aktuelno i koju su ponudu spremili. Na taj način možeš biti spremna kada krenu popusti i navala. Plus, opšte je poznato da neki brendovi pre sezone popusta podignu cene proizvoda, pa kad je sniženje oni ih vrate na prvobitne, pa baš zbog toga treba baciti pogled.

žena, sreća, horoskop, lifestyle, šoping, sezona popusta
Foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

4. Ako nema u tvojoj veličini – ne kupuj!

Jedna stvar na koju svi padnemo je: ako nema u našoj veličini, a dobro je sniženje, kupiću broj manje ili veće. Nemoj to raditi! Ako ti ne stoji dobro i visi ti, ili ti je malo onda to nije komad za tebe. Nećeš se dobro osećati u njemu jer nije tvoja veličina i to će se videti.

5. Gledaj letnje i prolećne stvari

Svima je poznato da će uvek najbolji popust biti na stvari koje se sada ne nose. Ako kupujete stvari kojima je sada sezona, biće mnogo skuplji nego one kojima nije. Upravo zbog ovoga je uvek dobra odluka kupovati stvari u suprotnoj sezoni od one koja je aktuelna, tako da letnje i prolećne stvari su upravo one na kojima bi sada mogla profitirati.

6. Sačekaj zimska sniženja

Godinama unazad smo svedoci da su zimski popusti bolji nego jesenji. Svake godine u decembru počinju prava sniženja, ako želite da pazarite po zaista dobrim cenama, onda vredi bit strpljiv.  Pored boljih poputsa, čini se da budu i bolji komadi i da možete da pronađete dosta bolje modele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Life