Pretraži

UPOREDILI IH SA HITLEROM: Amazon primoran da promeni ikonu za mobilnu aplikaciju

Life
0
Screenshot: Youtube/Bloomberg Markets and Finance

Njujork (CNN Business) Amazon je promenio dizajn svoje nove ikone za aplikaciju, zamenjujući plavu vrpcu na vrhu koja je povukla neka nepovoljna poređenja.Korisnici aplikacije Amazon Shopping sada će iznad strelice sa potpisom kompanije u obliku osmeha videti smeđu kutiju koja podseća na paket sa plavom trakom koja izgleda poput trake za pakovanje.

Amazon je početnu ikonu predstavio na pregršt međunarodnih tržišta krajem januara, ali je sada promenio dizajn plave trake nakon što su neki rekli da podseća na brkove u obliku četkice za zube, slične onima koje je nosio Adolf Hitler.

  • Iznenađen sam što je Amazon doterao svoju novu ikonu kako bi izgledala … manje poput hitlera – napisao je Alek Hern, tehnološki urednik za Guardian, na Tvitteru.

Nova ikona, prva promena dizajna u više od pet godina, zamenjuje korpu za kupovinu i odbacuje reč "Amazon", ali istaknutiji logo kompanije sa strelicom vidno prikazuje. Plava traka izgleda kao da se otkida i kao da otvara paket.

– Dizajnirali smo novu ikonu da pobudi iščekivanje, uzbuđenje i radost kada kupci započnu putovanje u kupovinu na svom telefonu, baš kao što to čine kada vide naše kutije na vratima – rekao je portparol Amazona. Ikona aplikacije je prilagođena na osnovu povratnih informacija korisnika. Samo korisnici iOS-a u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji i Holandiji videli su Hitlerov logo u proteklih nekoliko nedelja. Ažurirani logotip predstavljen je širom sveta za korisnike iOS-a prošle nedelje, a korisnici Androida videće novi logotip ove nedelje.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life