Pretraži

KAKO DA IMATE ŠTO BOLJE FOTOGRAFIJE: 10 trikova i saveta koji će vam pomoći da izgledate savršeno pred kamerom (FOTO)

Life
0
Lores fotografije
Foto:Printscreen/Instagram:lorreess

Svima se ponekad desi da fotografije ne ispadnu baš onako kako su zamislili, ali i za to postoji rešenje!

Kada se pogledamo u ogledalo izgledamo kao sa modne piste, ali kada pogledamo fotografije od te večeri, neretko se desi da ne budemo baš srećni, jer ne ličimo na sebe.

Jedan od problema je taj što konstantno ponavljamo iste greške kod fotkanja i zato se dešava to da nam se ne dopada nijedna fotografija.

Mnoge devojke misle da nisu dovoljno lepe i da zbog toga ne izgledaju dobro na fotografijama, međutim istina je potpuno drugačija – cela poenta u tome naći odgovarajuću pozu i način za fotografisanje i problem je rešen!

Ovih deset saveta za fotografisanje će ti sigurno pomoći – pažljivo pročitaj, isprobaj i videćeš rezultate!

1. Osvetljenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAŠA (@grujic_anastasija)

Kod fotografisanja je najbitnije imati prirodnu ili belu svetlost – sa žutim svetlom fotografije ne izgledaju savršeno i vrlo često na fotografijama se vide nesavršenosti koje nemamo.

Izvori svetlosti mogu biti prozor, sunce, lampa ili svetlo na telefonu, svejedno je samo je bitno da ima svetla.

Svakako fotografiju uvek možeš posle urediti i smanjiti osvetljenje, ako želiš da ti fotografija izgleda što estetičnije.

2. Pogled u kameru

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KARLA CROFT (@superbabekillah)

Jako često vidimo modele koji kada poziraju dok direktno gledaju u kameru, a kada mi pokušamo to i ne izgleda savršeno iz mnogo razloga.

Kod fotografija kada gledamo pravo u kameru su često korišćeni programi za uređivanje fotografija kako bi lice izgledalo simetrično i savršeno, tako da je to jedan od trikova kako poznati izgledaju fantastično na fotografijama gde gledaju direktno u kameru.

Naravno ukoliko imaš sreće da prirodno imaš simetrično lice (što je jako retko, jer smo svi rođeni sa asimetričnim licem) možeš gledati direktno u kameru.

Svakako ako želiš da ispadneš spontana na fotografijama onda nemoj gledati direktno u kameru.

3. Bez prestanka kliktanje dugmeta za fotografisanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sandra (@mladenovicsandraaa)

Ukoliko te neko od prijatelja fotografiše jako je bitno da im naglasiš da te sve vreme fotografišu, pa čak i dok se pomeraš, jer tada mogu ispasti fotografije još više kul i spontane.

Jedan bonus je ukoliko imaš lajv opciju dok se fotografišeš, te nakon fotkanja možeš izabrati odgovarajući momenat iz neke lajv fotografije.

4. Garderoba

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lores (@lorreess)

Ukoliko želiš da garderoba istakne tvoje najbolje strane koje imaš, onda i te kako moraš voditi računa šta nosiš i da odabereš savršenu boju koja ti pristaje.

5. Profil

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAŠA (@grujic_anastasija)

Da ne bi stalno upadala u dilemu zašto ti fotografije nisu dobre, jako je bitno sam odrediti koji profil više voliš i na njega se uvek fokusirati kada se fotografišeš.

Još bolje je, ako dođeš do tog trenutka da zavoliš svoja oba profila iako su drugačiji, jer kao što znamo svačije lice je asimetrično, ali kada nekog pitamo on će reći da to ne primećuju na nama.

6. Izraz lica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sandra (@mladenovicsandraaa)

Ne volimo svi da se smejemo i to je skroz ok, tako da je najbolje sama odrediti koji ti izraz lica najbolje pristaje u toku fotografisanja, samo nemoj forsirati smejanje, ako ti se nekada ne smeje.

7. Šminka

U zavisnosti od tvojih preferenci možeš imati šminku, a i ne moraš. Većina devojaka se odlučuje na opciju sa šminkom, jer se tako osećaju sigurnije u sebe i lepše.

Svakako se moramo osvrnuti na to da je poslednjih meseci na Instagramu aktuelna “clean girl“ estetika , te se devojke zbog toga često odlučuju na fotografisanje bez šminke.

8. Ukradi ideje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lores (@lorreess)

Činjenica je ta da i ako ste od nekog “ukrali“ pozu da je to i on prethodno uradio, što je jedan začarani krug rečenice “sve sam prva radila“, ali ako ćemo realno, svi smo uzeli ideje odnekud-Instagram, Pinterest…

9. Pozadina fotografije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POLINA MEIXNER (@meixnerstyle)

Kada se fotografišemo nekada ne obraćamo pažnju na pozadinu, a to je jako bitno, pogotovo ako želiš da imaš savršen Instagram.

Ukoliko ciljaš na to da imaš dobre fotografije izbegavaj fotografisanje u punom kafiću i na mestima koje ne pristaju tvom konceptu fotografije.

10. Kadriranje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KARLA CROFT (@superbabekillah)

Ne postoji ništa iritantnije od toga kada neko objavi fotografiju, a ona je pozicionirana ukrivo, jer osoba iza kamere nije obraćala pažnju na to.

Tako da kada se fotografišete najbitnije je objasniti osobi iza kamere da telefon ili foto aparat mora držati uspravno i nikako da ne krivi telefon, jer će možda iseći bitne detalje na fotografiji ili samo napraviti da fotka izgleda haotično.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life