Pretraži

Sve što bi trebalo da znate o farbanju kose u crveno

Life
0
Photo: Pixabay.com

Crvenokose devojke su oduvek smatrane spektakularnim, privlačeći muškarce svojim izgledom. Postoji mišljenje da je nemoguće odmah postići prelepu crvenu boju kose. Ali ovo je mit! Potrebno je samo uzeti u obzir različite nijanse.Kako izabrati pravu boju?

Crvena boja ima puno nijansi – od tamno crvene do neprirodne ljubičaste. Prvo odlučite koju nijansu želite da postignete. Na primer, brinete sa toplim tonom kože će izgledati dobro sa kosom u nijansi bakra i kestenjastih tonova. Svetlokose ili plavuše sa svetlim tonovima kože izgledaće spektakularno sa zlatnim kestenjastim vlasima. Ali bakarcrvena i svetlocrvena kategorički vam neće dobro pristajati.

Ako imate plavu kosu, ali tamnu kožu, razmislite o mahagoniju ili tamnoj karameli, ali recite „ne“ svetlocrvenoj i kestenjastoj boji.

Potpuno ili delimično farbanje

Možete odmah postati fatalna crvenokosa lepotica ili koristiti farbu ili pramenove u crvenim tonovima kako biste boljeshvatili da li vam se sviđa krajnji rezultat ili ne. Igru boja možete naglasiti i farbanjem samo vrhova, koristeći ombre tehniku.

Sve što treba da znate o farbanju kose u crveno

Ako je boja koju želite da dobijete samo dve ili tri nijanse tamnija od vaše, nećete morati da posvetlite kosu pre glavnog farbanja. Možete jednostavno naneti potrebnu boju na pripremljene pramenove.

Ako želite da ofarbate svoju tamnu kosu u svetlu nijansu crvene , osvetljavanje je izuzetno neophodno.

Ako ne znate tačno koju nijansu crvene želite da dobijete, koristite proizvode za nijansiranje koji se ispiraju. Kada pronađete pravu nijansu, koristite boju.

Ako želite da obojite sedu kosu u crveno, obratite se profesionalcu. Biće vam teško da sami izaberete boju, jer je potrebna potpuno drugačija tehnologija da biste se rešili sede kose. Ukoliko imate ideju da uz pomoć crvene boje sakrijete svoje godine, nemojte oklevati da se rastanete od nje. Crvena boja uvek privlači pažnju na lice, a ako na licu ima bora, odmah će zapasti za oči.

Savetuje se oprez pri farbanju kose u crveno kod kuće. Naime, takvom bojom vrlo je lako pokvariti odeću, tepihe ili pločice, kao i predmete koji su u blizini. Bolje je da bacite peškir preko ramena, a pre toga stavite tamnu stvar, kao što je majica.

Crvena vrlo brzo gubi svoju osvetljenost i zasićenost. Zbog toga će biti potrebe da se kosa redovno neguje i daje joj originalni sjaj.

Dobro razmislite o odluci da obojite kosu u crveno, odmerite prednosti i nedostatke. Ako odmah ne dobijete željenu nijansu, biće veoma teško da se oslobodite nove boje, piše Lepotaizdravlje.rs.

Zapamtite da kada farbate kosu u crveno, moraćete da razmislite o promeni šminke. Ni u kom slučaju ne bi trebalo da nanosite svetlu šminku. Nekompatibilno je sa crvenom kosom.

Saveti za farbanje kose u crveno

Crvene nijanse boja za kosu – ovo je prilično široka paleta, koja uključuje kesten, bakar, crvenu, karamelnu, crvenu plavu, med, cimet, bronzanu, breskvu i druge tonove.

Takva raznolikost vam omogućava da izaberete savršenu boju za vlasnike bilo koje vrste boje i nijanse očiju. Za smeđooke devojke su prikladni bilo koji tonovi crvene, za devojke sa zelenim očima bolje je izabrati svetle i karamelne nijanse, sa plavim očima, crvenkasto-plava i provokativno vatrena kosa izgledaju sjajno, devojke sa sivim očima bi trebalo da se farbaju u ćilibarskim, zlatnim, kesten-crvenim tonovima.

Najpopularnije nijanse su:

med i karamela;

đumbir i cimet;

bronza;

breskva;

ružičasti bakar

Vatreno crvena, svetlo crvena, tamno crvena, jagoda crvena boja kose

Važno je uzeti u obzir:

  • Crvene boje su veoma kapriciozne i u prisustvu velikog procenta sede kose možda neće izgledati dobro.
  • Crveni tonovi naglašavaju nesavršenosti kože – bore, staračke pege, upale.
  • Nakon farbanja, kosa postaje porozna, pa je važno pravilno brinuti o njoj.
  • Crvene nijanse su posebno podložne bledenju. Zato se klonite oštrih šampona koji sadrže sulfate i koristite nežne proizvode — idealno liniju za održavanje boje.
  • Kosu ne treba prati svakodnevno, bolje je održavati je čistom suvim šamponima u spreju – daju svežinu 3-4 dana.Uključiti regenerator, masku za farbanu kosu i ulja za sjaja. Koristite proizvode sa UV filterima za zaštitu od jarke sunčeve svetlosti.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life