Pretraži

SODA BIKARBONA JE DELOTVORNA: Ukloniće vaše podočnjake uz samo dva sastojka

Life
0
Photo: Pixabay.com

Svaka hidrantna krema se diči svojstvom "brisanja bora" i, na neki način, to jeste tačno – kad namažete kremu za negu kože, one izgledaju malo pliće, na neko vreme. A zatim se pojave u svoj svojoj dubini.Isto važi i za podočnjake i otečene gornje kapke. Ako vam je koža oko očiju opuštena, a tkivo otečeno, neka sredstva mogu da pomognu na pola sata – sat.

Na primer, to su čuveni kolutovi krastavaca koje svaka žena voli da stavi na oči kad odmara s maskom na licu. Ako ikad ima vremena za to, naravno…

Među sredstvima koji pomažu kod podočnjaka i naduvenih očiju su i kockice leda, ali i sve popularniji roleri od žada ili drugih materijala kojima možete da obavite blagu limfnu drenažu.

Efekat je još bolji ako roler kratko držite u zamrzivaču pre masaže. Isto možete učiniti i sa običnom metalnom kašikom.

Rashladite je dobro, pa oblim delom polako pritiskajte gornje i donje kapke, pomerajući kašiku od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu.

Međutim, još jedan jednostavan recept je mnogima pomogao.

U pitanju je smesa sode bikarbone i vode. Izmešajte kašiku sode bikarbone sa onoliko vode koliko je potrebno da se napravi gusta masa, pa namažite na podočnjake i sačekajte da se potpuno osuši.

Zatim je uklonite umivanjem i blago tapkajući peškirom obrišite lice. Nanesite uobičajenu hidrantnu kremu i osetićete kako se koža blago zateže. Efekat će biti trajniji nego nakon upotrebe krastavca, rolera ili leda.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life