Pretraži

Pomoću ovih trikova izbegnite razmazivanje ajlajnera

Life
0
Photo: Pixabay

 Nakon što provedemo pola sata za iscrtavanje savršene linije, zaista je frustrirajuće kada se ona razmaže nakon sat ili dva.

Debljinu i dužinu linije prilagodićemo obliku oka i spuštenosti kapaka. Da bi ajlajner bio simetrično nanet, najbolje je iscrtavanje početi od kraja oka i liniju izvlačiti ka obrvi, pod uglom od tridesetak stepeni

 1. Izaberite kvalitetan ajlajner koji je zaista dugotrajan
  Vodootporan gel ili tečni ajlajner je najbolji izbor za celodnevni makeup. Ali, ako vam se desi da pogrešite – ne brinite jer će se lako skinuti uz pomoć vazelina i tupfera.

 2. Iskoristite prajmer
  Pre nanošenja ajlajnera, na kapke stavite prajmer, koji će šminku na očima održati svežom preko celog dana.

 3. Pazite se ulja
  Ulje je glavni razlog zbog kog se ajlajner razmazuje ili preslikava na kapku. Da se šminka ne bi razlila pod uticajem znoja ili sebuma, koristite lagani puder ili BB kremu. Ako imate masniju kožu, ne zaboravite da nakon stavljanja šminke uklonite višak masnoće pomoću papirne maramice.

4. Slojevitost
Ne samo što treba da stavite nekoliko slojeva ajlajnera, već preko linije treba da nanesete završni prelaz u vidu senke (izaberite onu koja je iste ili slične nijanse kao i ajlajner koji ste naneli) da biste ga držali na mestu. Ako ipak želite izrazito crnu završnicu, probajte sa tamnijom nijansom senke.

 1. Ne zaboravite na maskaru
  Vodootporna maskara će pomoći da šminka ostane na svom mestu, a time ćete izbeći izgled rakuna.

 2. Budite uvek pripremljeni
  Stavite jedan ajlajner u torbu – za svaki slučaj. Ako se u nekom trenutku ipak razmaže, moći ćete da ga popravite za nekoliko minuta.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life