Pretraži

Pogledajte kojih pet benefita donosi kupanje u morskoj vodi

Life
0
Photo: Pixabay.com

Nauka je već dokazala da su Mediteranci među najzdravijim ljudima na svetu. A pored njihove ishrane, i život blizu mora ima i te kako udela u tome. Naime, istraživanja su pokazala da nas boravak blizu mora čini srećnijima.Ne samo što more utiče na dobro fizičko zdravlje, ono utiče i na naše mentalno blagostanje. Sam boravak blizu slane vode opušta, a gledanje talasa obnavlja i telo i um. Isto tako, more utiče na bolje psihološke aktivnosti, čak i ako samo šetamo pored slane vode, piše Lepotaizdravlje.rs.

Isto tako, hodanje bosom nogom po pesku predstavlja svojevrsnu vežbu, zbog neravnog terena. Ovime aktiviramo mišiće gluteusa, listova i butina.

Plivanje u moru predstavlja trening za celo telo, poboljšava cirkulaciju i jača imuni sistem. Istraživanja su pokazala da vitamini, mineralni i amino kiseline koje se nalaze u morskoj vodi imaju antiupalno i antibakterijsko dejstvo po naš organizam.

Plivanje u toplijoj morskoj vodi poboljšava simptome astme i bronhitisa, a ublažava i bol u zglobovima.

Naučnici su takođe pokazali da magnezijum iz morske vode utiče na bolju elastičnost kože i čini je zdravijom, a samim tim zatehnutijom i lepšom.

I morski vazduh ima benefite, jer pojačava nivo serotonina u našem telu, te se osećamo budnije i opuštenije.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life