Pretraži

POČELA „BEOGRADSKA ZIMA 2024”: Manifestacija otvorena karnevalom i koncertom Dečjeg kulturnog centra Beograd

Life
0
Foto: Printscreen Youtube/ DKC Beograd

Novogodišnja muzičko-scenska zabava za decu i njihove porodice, organizovana u okviru manifestacije „Beogradska zima” Gradske uprave grada Beograda, počela je danas karnevalom i koncertom Dečjeg kulturnog centra Beograd na Trgu republike.

U Novogodišnjem karnevalu učestvovovala su deca iz predškolske ustanove „Dečji dani“, Deda Mrazovi, vilenjaci, artisti na štulama i žongleri. Tačno u podne počeo je program na Trgu republike, koji je vodio glumac Lazar Dubovac. Novogodišnju prazničnu atmosferu, pored Deda Mraza i vilenjaka, upotpunili su dečiji horovi – Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd i Hor „Čarolija”, kao i pevači Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Peđolino.

Foto: Printscreen Youtube/ DKC Beograd

„Novogodišnji dečiji karavan” nakon Trga republike krenuo je na put po beogradskim naseljima van centralne gradske zone – Obrenovac, Sopot, Mladenovac, Čukarica (Umka), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Barajevo, Palilula (Kotež), Voždovac. U ovim rubnim delovima grada koncerti i pozorišne predstave za decu biće održane 11, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 21. i 22. decembra. Na koncertima će, pored poznatih pevača, učestvovati lokalni školski dečji horovi okupljeni u projektu ,,Beograd peva”. Nakon koncerta, publika će imati priliku da uživa u pozorišnim predstavama za decu koje će realizovati Pozorište lutaka „Pinokio“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life