Pretraži

Pet zabluda o nezi kože lica

Life
0
Pixabay

To samo po sebi nije loše, pošto je veoma važno imati zdravu i lepu kožu, ali problem nastaje kada saveti koje dobijamo nemaju uporište u realnosti, već se radi o običnim zabludama koje su se iz nekog razloga proširile među ljudima.

U narednim redovima ćemo vam otkriti 5 čestih saveta u vezi sa negom kože, za koje dermatolozi kažu da ne bi trebalo nipošto da ih poslušate.

Zabluda #1: Bore je moguće ukloniti specijalnim vežbama za lice

Ovo ne samo što nije tačno, nego treniranje mišića lica može da izazove i pojavu novih bora!

Zabluda #2: Pasta za zube može smanjiti otok od bubuljice

Mada pasta hladi kožu i može privremeno smanjiti otok, nije preporučljivo da je nanesete na lice jer može doći do njegove iritacije. Pasta za zube je namenjena za zube i ništa više.

Zabluda #3: Izlaganje sunčevnim zracima čisti lice od akni

Kada leti dobijete boju od sunčanja, to će svakako privremeno pokriti crvenilo akni. Sunce, međutim, neće smanjiti njihovo širenje, jer ono suši masnu kožu, koja onda kao odgovor na to, postaje još masnija, i dolazi do pojave novih akni.

Zabluda #4: Često umivanje je dobro za kožu lica

Često umivanje može da bude škodljivo po vašu kožu jednako kao i nedovoljno pranje lica. Kada se često umivate i nakon toga brišete peškirom vi uklanjate zaštitne slojeve masnoće na koži i time je izlažete raznoraznim zdravstvenim rizicima.

Zabluda #5: Nije potrebno stavljati kremu za sunčanje ako smo ceo dan u kancelariji

Čak iako ste unutra ceo dan, ipak treba da zaštitite svoje lice kremom za sunčanje. Prozori blokiraju neke štetne UV zrake, ali ne i sve. Kao što verovatno znate, prevelika izloženost njima može da dovede do pojave bora, pega od sunca, ali i raka kože.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life