Pretraži

OVO IZBEGAVAJTE: 7 stvari koje maste kosu

Life
0
Pixabay

 

Previše često je pereš

Iako postoje šamponi za svakodnevnu upotrebu, to ipak ne znači da bi tako trebalo i da ih koristiš. Dok ti pokušavaš da skineš masnoću time što je uporno pereš, sa skalpa glave skidaš prirodne masnoće, pa je on prinuđen da ih sve više i više luči.

Diraš kosu često rukama

Nekim devojkama je deo gestikuliranja dok pričaju, provlačenje prstiju kroz kosu. Neke vrte pramen dok uče, ili gledaju omiljenu seriju. One tada nisu ni svesne da masnoća sa ruku prelazi na vlasi, pa se brzo maste.

Preteruješ sa balzamom

Što se balzama tiče, on pre svega mora da odgovara tvom tipu kose, zato što ako koristiš neodgovarajući onda se i kosa više masti. Takođe, sa količinom koju stavljaš ne bi trebalo da preteruješ, kao i da ga posle temeljno ispereš.

Previše se češljaš

Možda uživaš u tome kada ti četka prolazi kroz kosu i dopada ti se kako ona sija kada je raščešljana. Međutim, predugo češljanje stimuliše lučenje prirodnih ulja od kojih kosa od sjajne ubrzo postaje masna.

Ne pereš redovno četku za kosu

Dok se češljaš ti skidaš prljavštinu sa kose, koja ostaje na četki. Zato je važno da i nju redovno pereš, u suprotnom sve ono što si skinula vraćaš na vlasi i tako se vrtiš u “začaranom krugu” u kom ti je kosa stalno masna.

Ostavljaš dlake na četki

Kada ti se kosa često masti, onda moraš posle svakog češljanja da očistiš četku od dlaka koje su na njoj ostale. Ako to ne uradiš, masnoća sa otpalih dlaka se prenosi na kosu dok se češljaš i tako ti konstantno imaš problem sa mašćenjem.

Preparate za kosu ne koristiš pravilno

Sve preparate koji “obećavaju” sjajnu i hidriranu kosu trebalo bi da izbegavaš, zato što su oni napravljeni za suvu kosu. Takođe, ako si “zavisnik” od šampona za suvo pranje, što se obično dešava kada imaš masnu kosu, znaj da barem 2 do 4 puta mesečno moraš da opereš kosu vodom i običnim šamponom, kao i da radiš piling skalpa, kako bi izbegla mašćenje kose.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life