Pretraži

Otkrivamo koliko često treba skraćivati krajeve u zavisnosti od tipa kose

Life
0
Photo: Pixabay/Engin_Akyurt

Iako odlasci u frizerski salon mogu oduzeti dosta vremena (i novca), redovno šišanje sastavni je deo očuvanja zdravlja kose, a može  čak pomoći da brže postignemo željenu dužinu. Dakle, smatrajte svaki termin kod frizera skromnim ulaganjem u postizanje vaših bjuti ciljeva.Šišanje i tip kose

Iako mnogi frizeri  preporučuju šišanje svakih šest do osam sedmica, tekstura vlasi, navike stiliizovanja i dužina kose igraju veliku ulogu u tome koliko često treba posećivati frizera.

Ako učestalo koristite peglu za kosu, figaro i slične uređaje, oni mogu isušiti kosu i uticati na to da krajevi ispucaju. Češljanje, jednako kao i visoke temperature ovih uređaja, mogu oštetiti spoljni sloj kose čineći je krhkom i sklonijom pucanju. Ukoliko, na primer, često koristite uređaje za toplotno oblikovanje kose trebalo bi da idete na šišanje na svakih osam sedmica. U suprotnom možete sačekati i do 12 sedmica.

Drugo opšte pravilo jeste da posetite frizera onda kad imate poteškoće sa stilizovanjem  kose (npr. ne možete se lako raščešljati ili vaša kosa izgleda beživotno šta god učinili).

Photo: Pixabay/fotografierende

Photo: Pixabay/fotografierende

Koliko često šišati kratku kosu?

Budući da kratke frizure obično uokviruju lice, frizura može izgledati neuredno i potpuno drugačije u samo mesec dana. Naravno, to znači da ćete morati češće odlaziti u frizerski salon kako biste zadržali željenu frizuru.

Za održavanje piksi frizure, planirajte šišanje svakih četiri do šest sedmica, šest do osam za kratke frizure a osam do deset sedmica za bob. Ako imate šiške, one se šišanju na svake dve do četiri sedmice,osim ako nisu u pitanju „zavesa“ šiške koje mogu izdržati duže.

Šišanje duge, ravne kose

Ravna kosa izgleda zdravije kad je ošišana u tzv. blunt cut stilu jer fizura tako izgleda punije na vrhovima. Iz tog razloga, planirajte šišanje duge, ravne kose svakih osam do 12 sedmica kako biste zadržali celokupni izgled i volumen. Za slojevito ošišanu kosu, obavezna je poseta frizeru svakih 12 sedmica da biste očuvali lep i uredan izgled.

Ako je vaša kosa zdrava i bujna a frizura lepa i nakon dva-tri mjseca, podšišajte vrhove kada primetite da postaju suvi, lomljivi, prozirni ili tanki.

Šišanje duge talasaste kose

Ovakvu kosu nije lako održavati. U ovom je slučaju najbolje verovati stručnjacima  da će napraviti frizuru koji će vam laskati, pa je najbolje slušati i njihov savet vezan uz ponovni dolazak.

Ali, generalno govoreći, verovatno bi trebalo da idete na šišanje svakih 12 do 16 sedmica. Kao i kod ravne kose, talasasta i kovrdžava kosa treba da se skrati onda kad primetite da su vlasi ispucale ili kada se teško raščešljavate.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life