Pretraži

Otkrivamo da li Gua sha masaža stvarno deluje i da li pomaže u otklanjanju podbratka

Life
0
Photo: Pixabay/Komarova_Anastasiya

Prvo da razjasnimo: gua sha je tehnika masaže lica, a ne kamen sa kojim se obično povezuje. U istočnoj i jugoistočnoj Aziji koristi se decenijama unazad, a kod nas se gua sha masaža nedavno pojavila i izazvala brojna pitanja.Kako se koristi? Da li stvarno radi? Hoće li pomoći da se rešite podbratka. Otkrivamo sve u nastavku.

Da li će pomoći da se rešite podbratka?

Benefiti:

Prema rečima dermatologa, prednosti uključivanja gua sha masaže u vašu negu lica su brojne. Osim limfne drenaže i masiranja mišića lica, gua sha masaža takođe može stimulisati proizvodnju kolagena u koži. To se postiže zbog pokreta istezanja i pritiska u isto vreme“, kaže on. Dermatolozi ističu da vremenom može pomoći u suptilnom oblikovanju lica i borbi protiv opuštene kože.

Na TikToku-u ova tehnika masaže lice je posebno ekspolidrala zbog navodne činjenice da može pomoći da se rešite podbratka. Osim što je uglavnom genetski uzrokovan ili postaje izraženiji kada dobijete nekoliko kilograma više, podbradak može biti posledica zadržavanja vode.

Istorija i poreklo Gua sha masaže:

Ono što treba napomenuti je da je gua sha medicinska tehnika koja se koristi već vekovima u Kini. Pre svega, glavna funkcija je ublažavanje bolova, poboljšanje cirkulacije i jačanje imuniteta. Uglavnom se primenjivala na telu i nije imala za cilj „brisanje“ podbratka ili isticanje jagodica na licu.

Kada se poslože kockice, gua sha može pomoći da suptilno istaknete vilicu, smanjite naduvenost i vizuelno zategnete kožu. Međutim, to je samo nuspojava poboljšane cirkulacije i oslobađanja napetosti mišića u bradi, vratu i vilici. Deluje protiv zadržavanja vode u koži, zbog čega vaše crte lica mogu izgledati definisanije, a koža blistavije, piše Lepotaizdravlje.rs.

Da li gua masaža stvarno deluje?

Dakle, fotografije pre i posle koje vidite možete videti na internetu možda nisu baš tako lažne — gua sha masaža može, zaista, pružiti definisaniji izgled vilice. Ali treba napomenuti da će pomoći u boljem izgledu podbratka samo ako je rezultat zadržavanja tečnosti, a ne masno tkivo. Gua sha ne može, međutim, da promeni strukturu kostiju.

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life