Pretraži

NOVI TREND NA TIKTOK-U: Evo kako da postignete efekat „uplakana šminke“ (VIDEO)

Life
0
Photo: Pixabay/Pexels

"Sad girl" lepota je oduvek fasicnirala svet, pa tragovi postoje i u umetnosti svih vrsta. Manimo se Ofelije – pogledajmo ikone poput Merlin Monro i Lore Palmer. Lana Del Rej napravila je hit „Lepa dok plačem“… Danas, uplakane devojke nalazimo širom mesta na kome se danas širi pop kultura – na TikToku!Kako je uplakana devojka postala mejkap trend?

Jednostavno: posle plakanja oči su vam vlažne i sijaju, usne otečene i samim tim lepše i tamnije, a koža blista zbog silnih hormona koje ste oslobodile. Možda baš i ne izgledate reprezentativno skroz crvene u licu i sa otečenim očima, ali ako iz svoje sesije plača otmete samo ova tri elementa i postavite ih kao cilj tokom šminkanja – rezultat je odličan!

Uplakana šminka: korak po korak

Usne
Prvi trik je da postignete otečeni izgled donje usne. Najpre je potrebno naneti kremu za usne, a na nju neutralnu olovku za usta. Linije moraju da ostanu zamagljene, tako da se popunjavanjem površine postiže kontura. Za finalni sjajni i vlažni izgled, dovoljno je dodati ulje ili sjaj za usne.

@zoekimkenealy

#greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween
♬ Show Me How (Album V) – Men I Trust

Rumenilo
Kremasto rumenilo stavlja se preko očiju, ispod očiju, na obraze i preko nosa. Ovaj tip šminke u potpunosti leži na monohromatskom izgledu. Važno je da odaberete neko rumenilo u prirodnoj nijansi pa se krenite u nijansama ružičaste.

Oči
Sjaj u očima ćemo postići sa malo tečnih šljokica na donjoj liniji trepavica. Obavezno je uvijanje trepavice, ali uz samo tanak i gotovo nevidljiv sloj maskare.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life