Pretraži

NOVI BIZARAN TIKTOK TREND: Uvijanje trepavica fenom (VIDEO)

Life
0
Photo: Pixabay.com

Ipak, TikTok zajednica je očigledno posebna publika koja prkosi svim pravilima i ponekad, verujemo da ćete se složiti, “izmišlja toplu vodu”.

Uvijanje trepavica fenom

Tako je još jedna u nizu diskutabilnih stvari na ovoj platformi uvijanje trepavica pomoću fena za kosu, piše Lepota i zdravlje. Ono što je tiktokerka @sophiamasterson ovom metodom pokušala da dobije su uvijenije trepavice sa više volumena.

Tako je, pre nego što ih je zagrejala, pokvasila s malo vode. Fen za kosu je podesila na hladno sušenje, a zatim je trepavice sušila ka dole. Teniku ponovi još jednom, pre nego što nanese prajmer za trepavice, a zatim još jednom pre maskare. Zaključno, nakon što nanese drugi sloj maskare, osuši trepavice po četvrti put.

Iako TikTokeri možda govore da je ovo tehnika koja štedi puno vremena (i to je diskutabilno), dermatolozi i oftamolozi su apsolutno protiv ovog trenda.

Čak iako je na hladnom režimu, fen za kosu i dalje može oštetiti  trepavice i oči.  Pored toga što može da osuši zenicu, da uzrokuje infekciju, bol, pa čak i gubitak vida, ako se koristi na toplom sušenju, može da uzrokuje opekotine na kapcima i spaljene trepavice.

Za sjajan efekat gustih trepavica možete da zagrejete uvijač za trepavice. Na ovaj način ćete bezbedno dobiti željeni volumen.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life