Pretraži

NI TAJLAND NI PORTUGAL: Ova hrvatska plaža je proglašena za najlepšu na svetu (FOTO)

Life
0
Photo: Pixabay.com

Jedna od najvećih turističkih agencija na svetu "Big 7 Travel" proglasila je 50 najboljih plaža na svetu, a laskavo prvo mesto zauzela je jedna hrvatska.

——————– Sponsored ——————–

Tim agencije "Big 7 Travel" je napravio listu na osnovu glasova njihovih čitalaca i rezultata medijskog istraživanja. Objavili su raznolik spisak, sa peščanim obalama, gradskim plažama i mnoštvom ostrva. Od Mjanmara do Mauricijusa, poslužite se ovim spiskom kao vodičem za sledeća putovanja. Predstavljamo vam top 5 plaža u svetu:

1. Zlatni rat je najspektakularnija od svih hrvatskih plaža. Šljunkovita plaža okružena je kristalno čistim morem, koje od tirkizno plave prelazi u tamnoplavu posle svega 10-20 metara. Borovi pružaju hladovinu, ali ovde ne želite da izađete iz tople vode.

2. Plaža Whitehaven na Vitsandej ostrvima (Whitsunday) u Australiji proteže se na više od 7 km i može se pohvaliti sjajnim belim peskom koji je jedan od najčistijih na svetu. Nalazi se u srcu Velikog koralnog grebena i jedna je od netaknutih i najlepših plaža na svetu. Zbog silicijuma, pesak ne zadržava toplotu, pa je fantastično mesto za šetnju bosim nogama čak i tokom najtoplijeg dela dana.

3. Zaliv Fig Tree je peščana plaža u letovalištu Protaras na Kipru, sa nenaseljenim ostrvcem do koga možete plivati s obale. Na plaži ima zlatnog peska, barova i puno suncobrana. Popularna je, pa ne očekujte praznu plažu, ali toliko je lepa da vam neće smetati deljenje prostora sa drugim.

4. Grace Bay je blistav dragulj ostrva Turks i Kaikos, koje je pod upravom Ujedinjenog Kraljevstva. Cela plaža dugačka je nešto više od 3 km kojom se prostire čist, beli pesak. Voda je takođe izuzetno čista. Koralni greber pronađen je na izlazu i štiti Grace Bay od struja Atlantika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crystal clear water in the Turks 💎 Credit: @feifeifay.y

A post shared by Tropicals (@tropicals) on Jul 26, 2019 at 6:02am PDT

5. Tajna laguna (Secret Lagoon) – El Nido, pokrajina Palavan, Filipini. El Nido je poznat po svojoj Tajni laguni. Prođite kroz rupu u krečnjačkim stenama i ući ćete u skrivenu uvalu sa kristalno čistom vodom i mekanim belim peskom. Ovaj raj za zemlji prekriven je tropskim džunglama.

Koja plaža vam se najviše sviđa?

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life