Pretraži

NAPUSTIO NAS JE VELIKI KOMPOZITOR: Preminuo Aleksandar Sanja Ilić

Life
0
Photo: IDJTV

Srpska muzička scena ostala je bez još jednog velikana, a Sanja je preminuo od posledica virusa korona u svojoj 70. godini. 

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.

Potiče iz muzičke porodice. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat takođe kompozitor, Dragan Ilić, koji svira u Generaciji 5. Jedan od pradeda mu je bio akademik Jovan Žujović, a drugi solunac i poslanik Aleksa Žujović.

Bio je oženjen Zlatom Petković, koja je bila jugoslovenska legenda. Zlata je bila proslavljena glumica, a svojevremeno je bila i Mis Jugoslavije. 

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani“, a zatim u grupi „San“. Njegova pesma „Halo, halo“ u izvođenju grupe „Aske“ predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije 1982. godine, a na istom takmičenju se pojavio i 2018. kada je sa grupom ,,Balkanika" predstavljao Srbiju uz numeru ,,Nova deca".  Grupu „Balkanika“ osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine, a kasnije nastupaju i širom sveta. 

Jedan od njegovih najuspešnijih hitova koje je napisao je ,,Princeza", a numeru su izveli Dado Topić i Slađana Milošević. 

Iskreno saučešće porodici Ilić. Dragi naš Sanja, zauvek si u našim srcima!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life