Katarina Lazić, supruga poznatog pevača Darka Lazića, na svom Instagram profilu podelila je recept za ukusne novogodišnje medenjake koji je oduševio sve.
Katarina Lazić se u avgustu ove godine udala za poznatog pevača Darka Lazića, a od tada poznati par ne prestaje da oduševljava fanove svojim objavama na društvenim mrežama na kojima pokazuju koliko njihova ljubav cveta. Najviše je fotografija iz njihovog toplog doma, a sada je Katarina još jednom fanovima dočarala toplinu njihovog doma.
Ona je na svom Instagramu pokazala kako peče novogodišnje medenjake, pa je odlučila da sa svojim pratiocima podeli recept za pripremu ove kulinarske poslatice.
– 1 kg brašna
– 2 jaja
– 1 kašika sode bikarbone
– 1 margarin (istoplejni)
– 1 velika šolja toplog mleka
– 1 šoljica šećera
– začini (cimet, mleveni karanfilić, mleveni muškatni oraščići)
Ispisala je sastojke, pa potom objasnila kako ide proces pravljenja:
– Sve zamesiti i ostaviti da odstoji oko 20 min. Razvaljati na debljinu od 3-4 mm. Peći oko 15 min, na 180 stepeni. – objasnila je ona, pa kao bonus pokazala kako pravi glazuru.
Kao sastjoke za glazuru je navela:
– 1 belance
– 250gr šećera u prahu
– kašičica limunovog soka
– boje za kolače po želji
Napisala je, pa je i za ovaj deo ovog slatkog dezerta objasnila na koji način se sprema.
– Umutiti belance u sneg i polako dodavati šećer i limun dok se ne sjedini. – objasnila je , pa dodala -Ja sam razdvojila glazuru u tri šoljice da bih u jednu dodala crvenu boju za kolače, a u drugu zelenu. Staviti boju u kesu za zamrzivač ili u kesu za šaranje torti, iseći vrh kese i pustiti mašti na volju. – istakla je Katarina
– U slučaju da se boja razliva i glazuru dodajte još šećera u prahu, jaja su različite veličine pa samim tim je i količina belanaca drugačija, zato je ponekad potrebno više šećera. Možete šarati i sa drugim bojama, ali meni je ovako baš novogodišnje – završila je ovde recept, pa dodala kako je jako bitno uživati u prpremi i zabaviti se.
– Pecite, šarajte, uživajte. Kakvi god medenjaci da ispadnu sigurna sam da ćete biti ponosne što ste ih same napravile.
Malo sastojaka, malo kreativnosti, malo zabave i eto ga. Imate savršene kolače koje možete da kombiujete uz čaj ili toplu čokoladu u ovim zamskim danima.
A med?
Medenjaci bez meda, baš čudno!