Pretraži

LUDOST ILI HRABROST? Jutjuber testirao da li ajkule mogu da osete miris njegove krvi (VIDEO)

Life
0
Screenshot: Youtube/Mark Rober

Popularni jutjuber, a nekadašnji inženjer NASA, Mark Rober koji ima 7, 8 miliona pretplatnika na Youtube-u testirao je da li ajkule mogu da osete kap ljudske krvi u okeanu.

——————– Sponsored ——————–


Mark je objavio snimak sa ajkulom na Youtube-u i za samo dva dana prikupio 21 milion pregleda. Za eksperiment se odlučio zbog pokretanja nove aplikacije Discovery Go.

Pre nego što je zaplivao sa surovim predatorima, u okean je ubacio riblje ulje, mokraću, kravlju krv da bi proverio da li ajkule prvlači miris krvi. 

U početku životinje nisu reagovale na mamac, ali su nakon 20 minuta počele da ga primećuju.Na kraju testa je sumirao rezultate i zaključio da su četiri ajkule krenule za ribljim uljem, 24 se odlučilo za krv i nijedna za urin.

U test je uključio svoju i krv drugih ljudi sa broda. Stavili su je u vodu u mnogo manjoj meri, pa zbog toga nije privukla nijednog predatora.

– Ovo nikako nije savršen eksperiment, ali mislim da ako ajkule dođu da provere 15 kapi ljudske krvi usred vode, verovatno ne bi bili u opasnosti s malom ogrebotinom – rekao je Rober.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life