Pretraži

Koja je najbolja nijansa karmina za vas?

Life
0
Photo: Pixabay/oliana_gruzdeva

Postoji toliko mnogo različitih nijansi, konzistencija i završnih obrada karmina koje mogu učiniti da vaše putovanje u obližnju drogeriju izgleda više kao misija nego kao zabava. Čak i za profesionalne šminkere, traženje prave nijanse karmina nije lak posao. Istina je da ovo ipak može da bude zabava, ukoliko poznajete smernice i znate kako da iščitavate brojeve karmina.

Boja karmina i ton kože: Kako izabrati pravi ruž?

Pre svega, ključno je da identifikujete podton vaše kože (bonus savet: ovo takođe može pomoći pri izboru pudera). Većina ljudi spada u jednu od dve kategorije: toplo ili hladno. Ako imate problema da dešifrujete svoj ton, mogli biste da budete neutralni (mešavina toplog i hladnog).

Ako ste zaglavili u traženju savršene nijanse karmina za ton vaše kože, zapamtite da će vaš podton odgovarati nijansi koju odaberete – hladni podtonovi najbolje izgledaju sa hladnim ruževima, topli podtonovi će izgledati laskavo u toplim nijansama, a neutralni tonovi mogu da ponesu sve.Važno je napomenuti da su ton kože i podton dve veoma različite stvari. Dok sam ten varira u odnosu na sezonu i može da bude svetao ili  taman, podton je uvek isti: on je osnova vaše kože. Uobičajena je zabluda da svetla koža ne može biti toplog podtona ili da tamna koža ne može biti hladna.

Zaključak: Trebalo bi da izaberete karmin sa kojim se osećate najbolje. Ako koralna nijansa povećava vaše samopouzdanje – samo napred, nosite je!

Crveni karmin za hladni podton kože

Na primer, kada tražite crveni karmin, skrenite više ka tamnim plavkasto-crvenim nijansama. Zanemarite sve one crvene karmine koji idu ka narandžastim nijansama.

Nude karmin za hladni podton kože

Ako tražite nude karmin možete poboljšati prirodno crvenilo usana ružičastim nijansama ili koristiti bež boju za nešto neutralniji look. Kada ste u nedoumici, nijansirani balzam može da se prilagodi boji vaših usana i da odgovara različitim izgledima (a i hidratizovaće ih).

Crveni karmin za topli podton kože

Najbolje nijanse karmina: Vatrene crvene i narandžaste prelepo izgledaju na koži sa toplim tonovima.

Nude karmin za topli podton kože

Dobro pravilo je da uskladite ton kože sa nijansom karmina. Na primer, ako je vaša koža svetla, izaberite bleđi karmin. Ako ste tamnije puti idite ka zatvorenijim nijansama.

Najbolja nijansa karmina za neutralnu kožu

Kako prepoznati neutralne podtonove: Neutralnog ste tona ako imate mešavinu ružičaste i žute u osnovi vaše kože.

Oni sa neutralnim nijansama izgledaju dobro i u srebrnom i u zlatnom nakitu. Srećom za ovaj podton, širok spektar boja je komplementaran. Isprobajte ružičaste nijanse za svetlu kožu, ljubičaste nijanse za srednju kožu i boje šumskih bobica za tamnu kožu.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life