Pretraži

KO ĆE PRVI IZJAVITI LJUBAV I KOLIKO VREMENA JE POTREBNO: Evo kako se zaljubljuju žene, a kako muškarci! 

Life
0
Photo: Pixabay/panajiotis

Iako se pretpostavlja da su žene više u kontaktu sa svojim emocijama od muškaraca, muškarcima je zapravo trebalo 88 dana da se zaljube, dok je ženama trebalo u proseku 134 dana da osete isto.Koautorka studije, američka psihološkinja Marisa Harison, sugeriše da ženama treba više vremena da osete poverenje zbog podsvesnog biološkog imperativa da pronađu najpogodnijeg partnera za oca svoje dece, zbog čega je verovatno seks najbolji za žene nakon njenih emocionalnih potreba. su ispunjeni.

Mislim da žene nesvesno odlažu ljubav u odnosu na muškarce – kaže Harison, jer imaju mnogo više da izgube, reproduktivno, ako se posvete pogrešnom muškarcu.

Pet ključnih razlika između načina na koji se muškarci i žene zaljubljuju:

1. Muškarci imaju tendenciju da idu brzo, a žene sporije

Muškarci su rekli da ih žena privlači prvo fizički, zatim mentalno, emocionalno i na kraju duhovno. Žene obično privlače muškarci prvo mentalno, zatim emocionalno, fizički i, konačno, duhovno.

– Ako se žene obavežu i zatrudne sa nedostojnim partnerom bez pomoći u podizanju deteta, to bi bilo veoma skupo, vremenski i resursno – objašnjava Harison.

U stvari, ako ženu odmah fizički privuče muškarac, ona to može shvatiti kao upozorenje, shvatajući to kao znak da ju je možda privukla njena fantazija o tome ko bi on mogao biti, a ne nužno ko on zaista jeste. Iako postoji šansa da je muškarac pravi za nju, žena to ne može znati rano. Za najuspešniju vezu, oba partnera moraju biti spremna da idu različitim tempom dok prolaze kroz različite faze zabavljanja i odnosa.

2. Muškarci se u nekom trenutku mogu povući i usporiti stvari

Postoji trenutak kada oba partnera treba da razmisle da li je ovo prava veza. Muškarci se često povlače u ovoj fazi. Za žene, ovo može biti vreme kada emocije preplave, posebno anksioznost, a neke će možda previše puta zvati svog novog dečka. Prelazak na sledeću fazu zahteva da oba partnera daju jedno drugom prostora i vremena da odluče da li žele da pređu u ekskluzivnost. Studija Univerziteta u Arizoni pokazala je da se muškarci posebno povlače kada osete da im je muškost ugrožena.

Photo: Pixabay

Photo: Pixabay

 

3. Muškarci će češće da zažale što nešto nisu uradili, nego da su uradili nešto što nije trebalo

Studija objavljena 2006. godine otkrila je da „u okviru romantičnih veza muškarci ističu žaljenje nad neradom u odnosu na akciju, dok žene podjednako često ističu žaljenje zbog neaktivnosti i akcije“. Dakle, možda je veća verovatnoća da će muškarci biti prvi koji će izjaviti ljubav jer bi radije pogrešili nego propustili priliku da to kažu.

4. Žene postaju manje izbirljive ukoliko su više puta odbijene

Studija iz 2017. na 66 studenata univerziteta pokazala je da su žene koje su doživele odbacivanje postale „manje selektivne“ kada su se suočile sa budućim romantičnim izborima.

5. Odbijanje je rizičnije za žene nego za muškarce

Prema pregledu četiri prethodne studije iz 2017. godine, muškarci kažnjavaju žene zato što ih odbijaju, dok žene ne kažnjavaju muškarce zato što rade isto, prenosi YourTango.
 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life