Pretraži

Kako da znaš kada da prekineš prijateljstvo? Saveti popularne influenserke izazvali veliki broj komentara na Tiktoku (VIDEO)

Izvor:  IDJTV
|
Life
0
Foto: Instagram printscreen/tinagrabez

Poznata tiktokerka Tina Grabež dala je savet vezan za prijateljstvo i otkrila kako da znamo da je nekom prijateljstvu došao kraj i da treba da ga prekinemo.

Svi smo se nekada pronašli u situaciji da nam ne odgovara osoba sa kojom se družimo ili da se udaljavamo od nje, ali da nismo sigurni da li je ta veza i dalje vredna truda ili je vreme da prekinemo taj odnos. Sada nam popularna tiktokerka Tina Grabež otkriva kako da znamo kada je vreme da raskinemo neki odnos i da prekinemo prijateljstvo.

– Evo kako da znaš da je vreme da raskineš neko prijateljstvo – započela je Tina video, pa dodala:

– Samo da naglasim da raskid prijateljstva ponekad ume da boli više nego raskid sa dečkom ili devojkom. Ja sam raskidala nekoliko dugih prijateljstava. Uvek sam je bila ta koja posle nekog vremena, recimo posle nekoliko meseci ili nekoliko godina  pokuašala da uspostavi ponovo kontakt i svaki put sam naišla na hladan zid. Tako da znam da je odluka da se ta prijateljstva raskinu ipak bila prava, a evo nekih od razloga zbog kojih se ovo dešava – navela je ona, pa počela sa nabrajenjem:

1. Tvoj prijatelj je energetska pijavica – ne mora da bude nešto izrazito loše sa ovom osobom već može jednostavno tebi da ne prija druženje sa njom. I posle svakog viđenja osećaš se loše i bezvredno. Recimo, da te osuđuju ili pritisakju te da radiš stvari koje ne želiš da radiš. Prijatelji treba da izazivaju dobra i pozitivna osećanja u tebi, a ako to nije slučaj onda jednostvano to nije tvoja osoba – istakla je Tina.

2. Zatim može jednostavno da se desi da prerastete jedno drugo. Vaši životi odu u suprotnim smerovima, prestanete da imate zajednička interesovanja i vaše prijateljstvo se jednostavno vrmenom smanjilo. To je skroz okej, ne moraš da se osetiš loše ako ih više ne zoveš toliko često, jer realno ni oni tebe više ne zovu. Tako da je ovakav raskid prijateljstva najčešće obostran – dodala je influesnerka, pa navela najčešći razlog raskida prijateljstava.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Grabez (@tinagrabez)

3. Ljubomora. „I nemojte da prevrćete očima jer se ovo zapravo dešava češće nego što mislite. Čak iako pomilsite da nema razloga da neko bude ljubomoran na vas, uvek postoji neki razlog. I ovo jako često ume da preraste u mržnju sa njihove strane što će ih ili navesti da urade nešto loše ili će ih navesti da se oni sami distanciraju od vas“, navodi Tina.

4. Ako osećaš da svaki put ti moraš da iniciraš druženje, i ako pustiš da vidiš koliko će vremena proći pre nego što oni tebe pozovu, najčešće je to jako mnogo vremena – rekla je tiktokerka, pa istakla poslednji razlog.

5. Ako osećaš da moraš da ostaviš neke ljude iza sebe kako bi ti porasla kao osoba. Naravno ne kažem da treba da ostavljate svoje prijatelje ako se muče ili prolaze kroz neki težak period u životu, već ako osećaš da si upoznala nekoga u periodu kada si ti bila jedno i on jedno, a sada si postala nešto drugo. Recimo, da želiš da prestaneš da izalziš toliko često i da se napijaš svakog vikedna. Želiš da se fokusiraš na svoju karijeru i da rasteš. Tvoji prijatelj i dalje insistira na istom načinu života i ponaša se isto kao što se ponašao pre 5 godina, sasvim je okej i da raskineš to prijateljstvo – završila je ona, napomenuvši kako je lično prošla kroz sva četiri iskustva.

@tinagrabez da li se pronalazite u ovome?🥲 #tinagrabez #tiktokbalkan #fypbalkan ♬ Storytelling – Adriel

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Life