Pretraži

ISHRANA JE KLJUČNA: Namirnice koje ubrzavaju rast kose

Life
0
Pixabay

 

LOSOS

Kroz niz eksperimenata, naučnici su zaključili da redovno konzumiranje lososa pomaže u sprečavanju gubitka kose i podstiče rast kose. To je zbog činjenice da je riba bogata Omega-3 kiselinama, gvožđem i vitaminom B12. Riblje ulje je takođe alternativa.

LEĆA

Gvožđe je još jedan važan sastojak zdravlja kose. A kao što znate, leća je biljka koja sadrži rekordnu količinu ove materije. Uz to, sadrži protein važan za rast kose.

JAJA

Nije tajna da se hranljive materije koje telo dobija iz hrane apsorbuju mnogo bolje nego vitamini i ostali dodaci hrani. Zbog toga, da biste ubrzali rast kose, povećajte unos jaja jer su bogata proteinima i leucinom, supstancom odgovornom za deobu ćelija.

SEME BUNDEVE

Čudno je da preparati na bazi bundeve mogu čak da spase od ćelavosti. To je zato što sadrži ogromnu koncentraciju B vitamina, koji ne samo da jača strukturu kose, već može da doprinese i zdravlju vlasišta.

BADEMI

30 grama badema sadrži skoro dnevni unos vitamina E, koji telu treba da ojača strukturu folikula dlake. Uz to, sadrže B vitamine i masne kiseline.

OSTRIGE

Nije tajna da su ostrige čisti protein. Ali između ostalog, ovi morski stanovnici bogati su cinkom, koji pospešuje rast kose i čini je svilenkastom. Ako nemate priliku da dodate ovu deliciju svojoj svakodnevnoj ishrani, onda je možete zameniti svinjskom, goveđom jetrom ili pšeničnim mekinjama, koje su takođe bogate ovim elementom.

MESO

Uzimajući u obzir činjenicu da je 80% naše kose sastavljeno od keratina, nije iznenađujuće da nedostatak dovodi do gubitka kose. Da biste sprečili ovaj proces, dodajte u ishranu pileće, zečje ili ćureće meso, jer je bogato životinjskim proteinima koji podstiču proizvodnju keratina.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life